Evin internet kablo hattı nasıl yenilenir?

Mysterize

Picopat
Daha fazla  
Evimde 9 10 yıllık internet hattı var ve duvar üzerinden kablo kanallarıyla yapılmış. Odama gelen kablolarda ezilmeler vs mevcut. Sorunlu olan yerden itibaren kabloyu yenilemek istiyorum. Biraz araştırdım kablo alsam kendim DSL kablosuna ek yapabilir miyim? Yoksa kime yaptıracağım? Elektrikçi mi çağırmam lazım?

Yaralı noktayı yan keski ile komple al sonra jack çak onları açıp ondan sonra birleştirici satılıyor internette görürsün onları da birbirine bağla oldu bitti. Elin alışkın değilse böyle işlere kalkışmaman en doğrusu

Cat 6 gibi çok telli bir kablo çekildiyse bu kablonun sadece 2 teli kullanıyor. Modeme giren rj11 ucun dibinden yada en yakın ek yerinden hangi iki renk teline sizin hattınızın bağlı olduğunu görebilirsiniz. Eğer kablo ince 2 telli telefon kablosu ise sadece bozuk yeri kesip yerine yeni kablo bağlamanız yeterli. Arada bir parça değiştirecekseniz YAK-1 konnektörleri kullanabilirsiniz, daha sağlıklı olur. Modeme kadar giden bir parçayı değiştirecekseniz bir ucu YAK-1 ile yapıp, modeme giren diğer ucu RJ11 uç çakmanız gerekir. Çakmak için RJ Pensesi kullanmanız lazım. Aslında kolay iş, bağlayacağınız sadece 2 tel. Birbirine sarsanız bile çalışır, ama konnektör daha sağlıklı tabiki. Halihazırdaki hatta çok fazla ek varsa, erişebildiğiniz en geri noktadan modeme kadar tek kablo olacak şekilde değiştirmenizi de tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…