Selam, internet ve elektrik işlerinden pek anlamıyorum yanlış bir tâbir kullanırsam vs. affola. Resimde kırmızı ile işaretlediğim yerde modem mavi ile işaretlediğim yerde bilgisayar sarı ile işaretlediğim yerlerde ise elektrik prizleri var normalde Wi-Fi yatak odası 2'de yavaşlamaya başlıyor yatak odası 3'te ise sürekli kesintiler oluyor ayrıca kablo çekmediğim için bilgisayarda Wi-Fi ile bağlanıyorum kablo çekmek istiyorum ama ailem görünürde bir kablo olmasını istemiyor görünmeyen şekilde kablo çekmem de imkansız. Duvarların içinden de nasıl geçireceğimi bilmiyorum. Hemen alt kattaki arkadaşımın aynı model modemi yeşil ile işaretlediğim yerde ve tüm evde oldukça iyi çekiyor. Sorum başlıkta belirttiğim gibi. Bu duruma nasıl çözüm bulurum? Aklıma gelenler şunlar:
- Modemi taşıyabilirim fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum.
- Sinyal güçlendirici alabilirim fakat fazla bütçem yok Xiaomi Wi-Fi Pro'yu inceledim ama alanların ya çok memnun ya da sürekli kesinti yaşadığını gördüm. Pahalı olmasa da paramı çöpe atmak istemiyorum açıkçası. Maksimum 250 TL bütçe ile önerebileceğiniz sinyal güçlendirici var ise çok memnun olurum.
- Ethernet kablosu çekebilirim ama duvardan geçirmem gerekli. Nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yok.
- Resimde uzunluk belirtmeyi unutmuşum. Koridorun ucundan yatak odası 3'ün ucuna kadar yaklaşık 20 metre.
- Bu iş için harcayabileceğim maksimum bütçe 200-250 TL. Ne kadar az harcarsam o kadar iyi benim için.
- Kullandığım modem TP-Link WR840N.
Son düzenleyen: Moderatör: