Son yazdığımı oku. Fizik yasaların keşfedilmiş evrende hep aynı yasalar var. Keşfettiğimiz kısım çok az olduğu için evrendeki farklı noktalarında farklı fizik yasaları elbette olabilir. Evrenin kendisinde yasa var sadece insan keşfeder. Fizik yasaları yapılan sürekli deneyler ve gözlemler sonucunda ortaya çıkmış. Deney yöntemi aynı olduğu müddetçe aynı sonuçları verdiği anlaşılmıştır.Aynı fizik kurallarına sahip olduğumuzdan ne haber? Dolayısıyla evrenin bizim gözümüzden devasa boyutlarda gözükmesi hiçbir anlam ifade etmiyor.
Boşa çabalar bunlar, hiçbir zaman tahminden öteye gidemeyecek Evrim nasıl ortaya çıktığımız hakkında fazlasıyla yeterli bir teori.Evrenin gerçek yaratılma sebebini hiçbir zaman bilemeyeceğimizi düşünmemin yanında, evrenin yaratıcı olmayan varlıklar tarafından kasti olarak oluşturulabileceği bana mantıklı geliyor.
Cevabı geçiştirmek için yorum yapıyorsunuz sadece. Simülasyonun arkasında bir işlem gücü olması gerek. Evrende bu kadar elektron gücü var mı? Çok çok büyük bir iddaa bu dediğin. Biz ne dersek diyelim her türlü bahane bulursunuz. Kanıtlamak size düşüyor o zaman nasıl kanıtlayacağız sadece tahmin, bu tür şeyleri kanıtlama imkanı yok. Ben de çıkıp diyeyim evren aslında bir tanrının beyni, kanıtlama yükü bu iddaayı ortaya atanlara düşüyor.Bunun verimsiz bir yöntem olması mümkün olmadığı anlamına mı geliyor? Üstelik, sahip olduğunuz zeka ve bilgi ile evrenin programlayıcılarından daha iyi bir programlama bilgisine sahipmiş gibi konuşuyorsunuz. Kendileri optimizasyon konularında bizden daha ehillerdir diye düşünüyorum.
Siteye kayıt olduğundan beri fotoğrafım oydu, başkaları da aynı profili yaptığında değiştirmek zorunda kalıyorum.Bundan önceki profil fotoğrafınız çok iyiydi aslında, ben sevmiştim.
Evren, evrimin konusu değil. Dinlerde bahsedilen tanrı evrimle alakasız. Kendiliğimizden var olduğumuz bir gerçek, evreni bilmiyoruz. Simülasyon Teorisini kanıtlamak size düşüyor nasıl kanıtlayacaksın söyler misin? Sadece tahmin ha benim evren tanrının beyni demem, ha senin simülasyon demen ikisi aynı oranda gerçek.Evrim bize cevap veriyor ama her şeye değil. Bir tanrı tarafından yaratılmış olabiliriz, simülasyon olabiliriz veya kendiliğimizden varolmus olabiliriz.
Kuantum bu soruya cevap veremiyor işte.cevabını ise kuantum fiziğinin yanıtlaması gerekiyor.
Ben nerede böyle dedim, ucu açık kanıtlamayacak bir şey diyorum. Gerekli argümanları sunun inanayım o zaman bu kadar kendinizden eminseniz. Ben sadece simülasyon hakkında hiçbir kanıt olmadığını söylüyorum, teorinin bazı eksik noktalarını dedim sadece.Bu sorulara sen kesinlikle cevabını bildiğini iddia edemezsi
Ben öyle bir şey demedim.Evren, evrimin konusu değil
Ben öyle bir şeyden de bahsetmedim? Kendinize göre evirip çevirmeyin sen din gibi insan yapımı olan bir şeye bakarak tanrının olup olmadığını bilemezsin söyleyemezsin. Ben evrim, simülasyona ve tanrıya aynı ölçüde inanıyorum. Ama şu ana kadar dünya dışı bir varlıkla karşılaşmamamız tanrı ve simülasyon kavramlarını bana göre öne çıkarıyor.Dinlerde bahsedilen tanrı evrimle alakasız
Son yazdığımı oku. Fizik yasaların keşfedilmiş evrende hep aynı yasalar var. Keşfettiğimiz kısım çok az olduğu için evrendeki farklı noktalarında farklı fizik yasaları elbette olabilir. Evrenin kendisinde yasa var sadece insan keşfeder. Fizik yasaları yapılan sürekli deneyler ve gözlemler sonucunda ortaya çıkmış. Deney yöntemi aynı olduğu müddetçe aynı sonuçları verdiği anlaşılmıştır.
Boşa çabalar bunlar, hiçbir zaman tahminden öteye gidemeyecek Evrim nasıl ortaya çıktığımız hakkında fazlasıyla yeterli bir teori.
Cevabı geçiştirmek için yorum yapıyorsunuz sadece. Simülasyonun arkasında bir işlem gücü olması gerek. Evrende bu kadar elektron gücü var mı? Çok çok büyük bir iddaa bu dediğin. Biz ne dersek diyelim her türlü bahane bulursunuz. Kanıtlamak size düşüyor o zaman nasıl kanıtlayacağız sadece tahmin, bu tür şeyleri kanıtlama imkanı yok. Ben de çıkıp diyeyim evren aslında bir tanrının beyni, kanıtlama yükü bu iddaayı ortaya atanlara düşüyor.
Senin simülasyon ve benim evren tanrının beyni söylemi de insan yapımı hayali söylentiler. Ortada bir kanıt var mı, yeterli kanıtın var mı hayır. Kimseye çıkıp Simülasyon Teorisini ballandıra ballandıra anlatamazsın. Şu an yaptığın sadece bu, sadece tahmin ve olasılıklardan yola çıkıyorsun, eksiklerini söylediğimde yok aslında böyle olabilir diyerek sıyrılmaya çalışıyorsun. Tahminden öteye geçemezsin bunu anlaman gerekiyor.Kendinize göre evirip çevirmeyin sen din gibi insan yapımı olan bir şeye bakarak tanrının olup olmadığını bilemezsin söyleyemezsin.
Simülasyon Teorisinde insan ötesi varsayımlar var. Bu varsayımlardan biri insanın özel bir yeri olmamalıdır. Dünya dışında hayata rastlamamamızın nedeni ilkel teknolojimiz. UFO'lara eskiden inanırdım şu an inanmıyorum. İnsanın kafasını kurcalıyor.Ama şu ana kadar dünya dışı bir varlıkla karşılaşmamamız tanrı ve simülasyon kavramlarını bana göre öne çıkarıyor.