Evren Simülasyondan mı ibaret?

Uyuduğumuzda gördüğümüz tek şey hiçlik, öldüğümüzde ise bunun bayağı uzun bir versiyonunu hatta sınırsız olanını göreceğiz. Aslında tek gerçeği uyuduğumuzda gördüğümüzü düşündüm şu an. Gördüğümüz şeyi hiçlik veya karanlık ile yorumlamak da biraz anlamsız geliyor. Nasıl uyuduğumuzu ve uyku esnasında hangi hislere kapıldığımızı hiç düşündünüz mü? Yorumlayamıyorsunuz.

Simülasyon teorisi de bu yorumlayamadıklarımıza bir çare olarak ortaya atılmış düşüncedir. İnsanoğlunun elindeki bilim ve teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin şu sorunun cevabını asla bulamayacağımızı düşünüyorum: Var mıyız?

Özellikle de simülasyon teorisinin düşünür insanları çok etkilemesinin bir sebebi de Elon Musk gibi uzay ve bilime meraklı birisinin buna inandığını söylemesidir.
 
Aynı fizik kurallarına sahip olduğumuzdan ne haber? Dolayısıyla evrenin bizim gözümüzden devasa boyutlarda gözükmesi hiçbir anlam ifade etmiyor.
Son yazdığımı oku. Fizik yasaların keşfedilmiş evrende hep aynı yasalar var. Keşfettiğimiz kısım çok az olduğu için evrendeki farklı noktalarında farklı fizik yasaları elbette olabilir. Evrenin kendisinde yasa var sadece insan keşfeder. Fizik yasaları yapılan sürekli deneyler ve gözlemler sonucunda ortaya çıkmış. Deney yöntemi aynı olduğu müddetçe aynı sonuçları verdiği anlaşılmıştır.

Evrenin gerçek yaratılma sebebini hiçbir zaman bilemeyeceğimizi düşünmemin yanında, evrenin yaratıcı olmayan varlıklar tarafından kasti olarak oluşturulabileceği bana mantıklı geliyor.
Boşa çabalar bunlar, hiçbir zaman tahminden öteye gidemeyecek Evrim nasıl ortaya çıktığımız hakkında fazlasıyla yeterli bir teori.

Cevabı geçiştirmek için yorum yapıyorsunuz sadece. Simülasyonun arkasında bir işlem gücü olması gerek. Evrende bu kadar elektron gücü var mı? Çok çok büyük bir iddaa bu dediğin. Biz ne dersek diyelim her türlü bahane bulursunuz. Kanıtlamak size düşüyor o zaman nasıl kanıtlayacağız sadece tahmin, bu tür şeyleri kanıtlama imkanı yok. Ben de çıkıp diyeyim evren aslında bir tanrının beyni, kanıtlama yükü bu iddaayı ortaya atanlara düşüyor.

Geçerli kanıtlar ortaya çıkana kadar Simülasyon Teorisini kabul etmek mümkün değil.

Evren aslında bir tanrının beyni ihtimali ne kadarsa Simülasyon Teorisi o kadardır.
 
@BERWAR Evrim bize cevap veriyor ama her şeye değil. Bir tanrı tarafından yaratılmış olabiliriz, simülasyon olabiliriz veya kendiliğimiz den varolmus olabiliriz. Bu sorulara sen kesinlikle cevabını bildiğini iddia edemezsin. Konuya gelecek olursak depolama gibi mantıksız sorulara yöneleceğimize Evrendeki bütün veriyi okuyup anlayarak enformasyona dönüştürmemiz mümkün mü? Gibi sorulara yönelmeliyiz dediğim bu sorunun cevabını ise kuantum fiziğinin yanıtlaması gerekiyor çünkü veri depolama kapasitesi derken maksimum veri sıkıştırmayı; yani atomaltı ölçekte veri kaydetmeyi kastediyor.



Sana tavsiyem sadece Evrim ağacı makalelerini okuma.
 
Bundan önceki profil fotoğrafınız çok iyiydi aslında, ben sevmiştim.
Siteye kayıt olduğundan beri fotoğrafım oydu, başkaları da aynı profili yaptığında değiştirmek zorunda kalıyorum.


@Mithat Berhan Umarım kimse dadanmaz bu fotoğrafıma.
Evrim bize cevap veriyor ama her şeye değil. Bir tanrı tarafından yaratılmış olabiliriz, simülasyon olabiliriz veya kendiliğimizden varolmus olabiliriz.
Evren, evrimin konusu değil. Dinlerde bahsedilen tanrı evrimle alakasız. Kendiliğimizden var olduğumuz bir gerçek, evreni bilmiyoruz. Simülasyon Teorisini kanıtlamak size düşüyor nasıl kanıtlayacaksın söyler misin? Sadece tahmin ha benim evren tanrının beyni demem, ha senin simülasyon demen ikisi aynı oranda gerçek.


cevabını ise kuantum fiziğinin yanıtlaması gerekiyor.
Kuantum bu soruya cevap veremiyor işte.


Bu sorulara sen kesinlikle cevabını bildiğini iddia edemezsi
Ben nerede böyle dedim, ucu açık kanıtlamayacak bir şey diyorum. Gerekli argümanları sunun inanayım o zaman bu kadar kendinizden eminseniz. Ben sadece simülasyon hakkında hiçbir kanıt olmadığını söylüyorum, teorinin bazı eksik noktalarını dedim sadece.

Tahminden öteye gidemezsiniz sorun bu.
 
Son düzenleme:
Evren, evrimin konusu değil
Ben öyle bir şey demedim.
Dinlerde bahsedilen tanrı evrimle alakasız
Ben öyle bir şeyden de bahsetmedim? Kendinize göre evirip çevirmeyin sen din gibi insan yapımı olan bir şeye bakarak tanrının olup olmadığını bilemezsin söyleyemezsin. Ben evrim, simülasyona ve tanrıya aynı ölçüde inanıyorum. Ama şu ana kadar dünya dışı bir varlıkla karşılaşmamamız tanrı ve simülasyon kavramlarını bana göre öne çıkarıyor.
 

Ben de dedim ki, simülasyonun yapıldığı evrenin bizim şimdiye dek incelediğimiz görülebilir evren ile hiç bir alakasının olmama ihtimali de bulunuyor.


Boşa çabalar bunlar, hiçbir zaman tahminden öteye gidemeyecek Evrim nasıl ortaya çıktığımız hakkında fazlasıyla yeterli bir teori.

Yani? Yeni bir din oluşturmaya çalışmıyoruz, yanlızca değişik ve akla yatabilen fikirler üzerinde tartışıyoruz o kadar. Nasıl ortaya çıktığımızı asla bilemeyeceğimizi düşünmeme rağmen, bunun üzerine düşünmek bana zevk veriyor. Boşa çaba harcamam sizin için bir sorun mu?


Pekala dediklerimden bir şey anlamamışsınız demek. Bildiğiniz evrenle hiçbir alakası olmayan, varlığın yapı taşının atomaltı parçacıkları veya elekronların olmadığı apayrı bir evrende simüle edilebileceğimizden bahsettim. Bu durumda "Simüle edilemez çünkü yeteri kadar elektron bile yoktur." demek çok saçma. Din yaratmaya çalışmadığımız için kimse bir şeyi kanıtlamakta da mükellef değildir. İnsanların evrenin varoluş amacı hakkında kafa patlatması neden canınızı bu kadar sıkıyor anlamadım?


Evrim hakkında dediğiniz ayrı bir komedi Varoluş amacımızı nasıl biyolojik bir fenomen ile bağdaştırdınız açıklayabilir misiniz?
 
Kendinize göre evirip çevirmeyin sen din gibi insan yapımı olan bir şeye bakarak tanrının olup olmadığını bilemezsin söyleyemezsin.
Senin simülasyon ve benim evren tanrının beyni söylemi de insan yapımı hayali söylentiler. Ortada bir kanıt var mı, yeterli kanıtın var mı hayır. Kimseye çıkıp Simülasyon Teorisini ballandıra ballandıra anlatamazsın. Şu an yaptığın sadece bu, sadece tahmin ve olasılıklardan yola çıkıyorsun, eksiklerini söylediğimde yok aslında böyle olabilir diyerek sıyrılmaya çalışıyorsun. Tahminden öteye geçemezsin bunu anlaman gerekiyor.

Ama şu ana kadar dünya dışı bir varlıkla karşılaşmamamız tanrı ve simülasyon kavramlarını bana göre öne çıkarıyor.
Simülasyon Teorisinde insan ötesi varsayımlar var. Bu varsayımlardan biri insanın özel bir yeri olmamalıdır. Dünya dışında hayata rastlamamamızın nedeni ilkel teknolojimiz. UFO'lara eskiden inanırdım şu an inanmıyorum. İnsanın kafasını kurcalıyor.

İnsan ötesi varsayımlardan diğeri teknolojimiz yıkıcı yönde ilerlememelidir. Bugün bunu söylemek mümkün değil. Simülasyondaki insanlar olarak çok
zeki olmamız yetmiyor kendi neslimizi de bitirmemek gerekiyor. Bunu diyebilir misin insanlar dünyayı mahvetmiş durumda. Normal koşullarda insanın olmadığı bir dünyada bu gezegenin milyarlık ömrü var. Şu an dünyada milyarlarca yıl hayat sürecek demek ütopik bir söylem olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…