Evren yoktan nasıl var oldu?

Evrenin nasıl var olduğu hala büyük bir bilimsel sorudur. Evrenin genişlemesi, kozmik mikrodalga arka plan radyasyonu, kara madde ve karanlık enerji gibi fenomenlerin incelenmesiyle, bilim insanları bu konuda daha fazla anlayışa sahip olmaya çalışıyorlar. Big bang teorisi, evrenin nasıl başladığına dair en yaygın kabul gören açıklamadır, ancak tam olarak nasıl gerçekleştiği hala tartışma konusudur.

Bu noktada Gorgias'ın görüşleriyle oldukça örtüşen görüşlerim var, varlığın var olduğunu düşünmüyorum=D , ancak bir varlık var diyorsak belirli noktalardan nasıl bir varlık olup olmadığını kavramak gereklidir bence. Bu varlık dediğimiz şeyin özelliklerine ve töz kavramına bakmak da aynı şekilde önemlidir. Günümüzdeki bilgilere bakarsak zamân için sürekli giden bir çizgi olarak anlaşılamaz, süreksiz giden hâlleriyle birlikte bir karmaşık yapıya sâhiptir. Cevapları Fizik içerisinde bulabileceğimizi sanmıyorum ancak bunlara bakılabilir(Planck time). Mekân için de aynı şekilde, Vakum durumu olan bir anlatım var, araştırabilirsiniz(Quantum Vacuum State). Kendi görüşüm bu varlık olgusunu biz insanların anlayamayacağıdır. "Hiçbir şey yoktur, olsaydı da bilinemezdi, bilinseydi de başkasına aktarılamazdı." düşüncesindeyim. Bana kalırsa varlık ve aynı zamânda yokluk yoktur, kaldı ki varlık oldu, bunu sınırlı ve oldukça kısıtlayıcı algılarımızla nasıl anlayacaktık? Varsayalım ki anladık, bunu hangi biçimde bir başkasına anlatabilecektik? Birçok alanda retoriğe ve kendimce çelişkilerin yarattığı kesinliğe gelen bu 3 argüman bana kalırsa bir varlığın olma olasılığında bile insanın avam yapısı yüzünden asla bilinemeyecektir. Sorgulama dolu günler diliyorum, karanlığın varlığına ışığı yaktığınız an başlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…