Tamam ama genel olarak düşünmek gerek tabiki de ekonomisi düşük olan ülkedeki insanların en değerli gördüğü şey para olacak ama genel tüm evreni kapsayan bir şey olmalı bu bana göre zamandır.
Tabii sağlık konusu farklı zenginsen daha hızlı sağlığına kavuşabilirsin fakat para gene çözüm değil tedavisi olmayan hastalıklarda zenginde fakirde aynı kadere sahip.
Hasatalıktan ikisi de ölse bile yoksullar çok daha fazla sürünüyor. Dediğin gibi ölüme çare yok ama bunu şöyle düşün kuru ekmek de karnını doyuruyor pirzola da karnını doyuruyor yarın akşam öğününü kuru ekmekle mi geçiştirmek istersin yoksa pirzola ile mi?
Şöyle açıklayayım. Para ile elbette ömre ömür eklenmez fakat ücretli bir çalışan hayatının yarı zamanını işteyken geçirir. Parası olan zenginin ise zaten parası olduğu için çalışmaya yani kısıtlı olan vaktini para kazanmak için harcamaya ihtiyacı yoktur.
Bu soru büyük enerji anlamındaysa big bang. Eğer büyük patlama olmasaydı biz dahil evrende hiçbir şey yoktan oluşamazdı. İkinci olarak insandaki bilinç kavramı üçüncü sırada belki metaverse'le gayri menkul sahibi olabilmek olabilir. Kolay gelsin.