Evrensel ahlak yasası var mıdır?

Mor Fasulye

Kilopat
Yer
Ankara
Evet arkadaşlar, sizce evrensel ahlak yasası var mıdır ya da mümkün müdür? Evetse neden, hayırsa neden açıklamalarınızla birlikte yorum bırakırsanız sevinirim. Ben kendim adıma konuşursam evet diyorum.
Bazı durumlar (örnek veriyorum: Hırsızlık yapmak, birine zarar vermek) herkes için kötü bir davranış olarak kabul edilmiştir (akıl sağlığında sıkıntılar olanlar ve bebek-çocuklar istisna). Çok fazla kuralı olmasa da hatta çok az sayıda bile olsa yine de vardır diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok. Her ülkenin kanunları var, benzer ya da farklı. Ama kabilelerin varlığının hala sürdüğü bu yüzyılda millet birbirini tanrıya kurban ederken senin "Evrensel Ahlak" demen saçma oluyor.

Bence toplumsal olarak yaşamaya başlarsak genel olarak insanları kargaşaya düşürmemek için koyulan kimsenin başına gelmesini istemediği davranışları yasaklamaya ahlak yasaları adı altında toplayabiliriz genel olarak anarşist olmayan toplumlarda oluşur ki büyük ihtimal bu tür toplumlarda illaki birkaç kural aynı olur fakat bireye indirgersek ahlak herkese göre farklıdır burada topluma bağlı olduğu için hayır derdim ama bütün toplumları düzen içine yaşadığını kabul edebilseydik evet derdim.

Bu kurallar vardır ve doğa tarafından-yani tümtanrı- belirlenmiştir. Bu kurallara uymak demek tanrıya uymak demektir. Bu kuralların varlığı insanın tamamen özgür olma fikrinede ters düşüyordu-yanılmıyorsam-.
Bu işlerde yeniyim umarım kendimi anlatmaya çalışırken yanlış bir şekilde anlatmamışımdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…