Evrim ile bilgilerimiz sınırlı falan da değil fazlasıyla yeterli bilgiye sahibiz. Evrim bir doğa yasasıdır, yer çekimi yasası ne kadar gerçekse evrim o kadar gerçektir. Evrim olduğuna dair en ufak bir şüphe yoktur.Evrim ile ilgili bildiklerimizde sınırlı.
Evrimde çelişki yok. Her teori güncellemeye açıktır, güncellenmezse bunun adı bilim olmaz. Bilim dinler gibi güncellenmeyen bir dal değildir. Evrimin güncellemesi de evrimin geçerliliğine zarar vermez. Evrim gibi kapsamlı bir teorinin güncellemesi son derece doğaldır, asıl güncellemesi anormaldir.Bence evrim ile ilgili bilinenler daha tamamlanmış değil ve bu yüzden çelişkiler ortaya çıkıyor. Konular ve bilgiler hep güncelleniyor.
Hocam burada bahsettiğiniz kanun olan evrim:Evrim ile bilgilerimiz sınırlı falan da değil fazlasıyla yeterli bilgiye sahibiz. Evrim bir doğa yasasıdır, yer çekimi yasası ne kadar gerçekse evrim o kadar gerçektir. Evrim olduğuna dair en ufak bir şüphe yoktur.
Evrimde çelişki yok. Her teori güncellemeye açıktır, güncellenmezse bunun adı bilim olmaz. Bilim dinler gibi güncellenmeyen bir dal değildir. Evrimin güncellemesi de evrimin geçerliliğine zarar vermez. Evrim gibi kapsamlı bir teorinin güncellemesi son derece doğaldır, asıl güncellemesi anormaldir.
Ben her şeyi bildiğimi söylemem. Evrim konusunda bahsettiğimiz şeyler kesindir. Evrim yok demek için bilgi sahibi olmamak gerekiyor alınma yani gerçek bu.Kesin konuşmanız garibime gitti umarım bir gün herşeyi bildiğimi düşünen bir insan olmam.
Meal konusundaki yorumunuz ilginç doğrusu. İki dil arasındaki kültür farkından dolayı ve yapısal olarak bir dilde anlatılan olay tam anlamıyla başka bir dile çevrilemez. Bu yüzden açıklama ya da tefsir e ihtiyaç duyulur.kafaya göre çeviriyorsunuz
Size böyle bir iddia da bulunmadım zaten yanlış anlamışsınız.Ben her şeyi bildiğimi söylemem.
Hafiften tırstım, sürekli rüya görsem korkarım herhalde. Neyse hocam yine de siz siz olun karşınıza kim çıkarsa çıksın inancına saygı gösterin derim. Yoksa dünya yaşanmaz bir yer olur.@Gerek uyurken ne oluyor? Baygınken? Öldükten sonra da o olacak.
Evrim bir doğa kanunudur. Evrim teorisi ise bu kanunu açıklamak için bilim insanları tarafından uzun süren gözlem ve deneylere dayalı açıklamadır. Yurtdışında önemli yerlerdeki Katolikler bile bahaneleri kalmadığından evrimin var olduğunu ve tanrının muazzam bir mucizesi olduğunu savunmaya başlıyor. Türkiye'de de böyle düşünen müslümanlar var Caner Taslaman gibi. Evrimin İslam'la çelişmediğini iddia ediyorlar çünkü evrimi yanlışlayamıyorlar.
@ftftc_ Kur'an'da 30'dan fazla yerde kitabın oldukça açık bir dille yazıldığını, herkese indiği için anlaşılması basit olduğu yazıyor. Çıkıp kafa karıştırıcı olduğunu iddia edip tefsir diye ayetleri eğip bükenlere sığınacaksan Kur'an'ı yanlışlamış, dinden çıkmışsındır demektir.
Çevriliyor kardeşim, tefsir ayet kıvırmak için var. Kuran'ın kendisinde onlarca ayetinde herkesin anlaması için dilini sade ve anlaşılır kıldık diyor. Kuran'ın dili bahsedildiği gibi farklı dillere çevrilince farklı anlam kazanmıyor. Tefsirler maalesef ki kitabın hatalarını örtmek ve yeni bilgi uyarlamak için çok kullanılan bir yöntemdir.İki dil arasındaki kültür farkından dolayı ve yapısal olarak bir dilde anlatılan olay tam anlamıyla başka bir dile çevrilemez. Bu yüzden açıklama ya da tefsir e ihtiyaç duyulur.
Bende başta böyle düşünmeye başlamıştık. Yaratılış konusu dışında. Polemiğe girmeyi çok sevmiyorum. Zaman ilerledikçe işler dahada netleşir umarım.Evrimin İslam'la çelişmediğini iddia ediyorlar çünkü evrimi yanlışlayamıyorlar.
Hocam bence daha tartışmayın, böyle konular tadında kalmalı.Çevriliyor kardeşim, tefsir ayet kıvırmak için var. Kuran'ın kendisinde onlarca ayetinde herkesin anlaması için dilini sade ve anlaşılır kıldık diyor. Kuran'ın dili bahsedildiği gibi farklı dillere çevrilince farklı anlam kazanmıyor. Tefsirler maalesef ki kitabın hatalarını örtmek ve yeni bilgi uyarlamak için çok kullanılan bir yöntemdir.
Biz bilgi seviyemize güveniyoruz. Evrimin var olduğunu bilmek için kâtip olmaya gerek yok. Anlaşılması zor biraz ama az bir şey okusan bir şeyler kapabilirsin.Özgüveninize hayranım, ciddiyim dalga geçmiyorum. Kimsenin net olmaması gereken konular bence bunlar.