Bazı noktalarına katılmıyorum sadece. Herkesin inancı kendine, siz müslümanlığı evrime inanma konusunda bir engel olarak görüyorsanız; düşüncenize saygı duyuyorum
Bilimsel olarak gerçektir ve reddedilecek bir şey değil ama bir şeyin bilim olması için yanlışlanabilir olması gerek yani dinler doğruysa bilim yanılmış olur.
Bazı noktalarına katılmıyorum sadece. Herkesin inancı kendine, siz müslümanlığı evrime inanma konusunda bir engel olarak görüyorsanız; düşüncenize saygı duyuyorum
Evrim bir mantık meselesi değil evrim bir kanun, yerçekimi gibi termodinamik gibi zaman gibi bir kanun. Ama ben ortak ata teorisine kesinlikle ama kesinlikle inanmıyorum. Evrim gerçek canlıların değiştiği de apaçık ortada ama bana kalırsa ortak ata gibi şeyler safsata.
Bilimsel olarak gerçektir ve reddedilecek bir şey değil ama bir şeyin bilim olması için yanlışlanabilir olması gerek yani dinler doğruysa bilim yanılmış olur.
Başkasının düşüncesine saygı duymanız beni gerçekten mutlu etti hocam saygılı olmayan insanlar çok gıcığıma gider özellikle benim de eskiden böyle olmamla beraber anlıyorum ki insan 1 yıl da bile neler öğreniyor diyorum hep.
Dinler doğruysa bilim yanlıştır demek çok büyük bir kavram yanılgısıdır. En azından değiştirilmediği söylenen islam dininde bilime karşı hiçbir aksi düşünce göremiyorum. Ha, kaldı ki din yorumlamaya açıktır; yorumlar ise sizi bilime götürebilir ve bilimden uzaklaştırabilir. Ama çok uzun süre okudum araştırdım. Eski ahit ve yeni ahitte bir takım bilime zıt meseleler var lakin islamda yok.
Başkasının düşüncesine saygı duymanız beni gerçekten mutlu etti hocam saygılı olmayan insanlar çok gıcığıma gider özellikle benim de eskiden böyle olmamla beraber anlıyorum ki insan 1 yıl da bile neler öğreniyor diyorum hep.