Evrim ve İslam'a farklı açıdan yaklaşım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunu sen mi çevirdin?

Cennet elbisesi diye biliyorum. Bunun konuyla ne alakası var?
Konuyla çok alakası var ki "anne babanız" diye destek bulduğun, Adem aleyhisselam ve eşi değil. Şu andaki anne babamız ki onlar bile kuşanmamış olabilirler bu "libas'ut takva" yı.

Ek not: Takva hiç bir vakit cennet manasında olmadı.

@Andar Han Yani ne demek istiyorsun? Bunları dedin diye ilk insan Adem olmamış olmuyor, ilk insan Adem, ilk nebide yine Ademdir.
Direk ifade etmem gerekirse bu sizin kabulünüzdür. Benim kabulüm bundan başkadır. Peki ana soru şu olması lazım sanırım; aramızdaki bu ayrılık tüm bu dünyevi saçmalıkların sebebi midir? Yoksa saçmalayan insanın, başkaca sebepleri mi vardır?

Keşke konu dağılmasaydı ya

Direk ifade etmem gerekirse bu sizin kabulünüzdür. Benim kabulüm bundan başkadır.
Senin kabulün gerçekleri görmezlikten gelmedir. Ademoğulları diyor hala sen yok ilk insan Adem değil diyorsun bu olacak iş mi? Din alimleriniz, İlahiyatçılarınız hepsi de ilk insan Adem dersen kimse karşı çıkmaz. Göz göre yalan söylemeyin. Ben bir yaratıcının olduğuna inanıyorum, ben kitabımdaki yaratılışa inanıyorum evrime falan inanmıyorum falan dersen anlarım. Çıkıp milletin aklıyla alay etmeyin, kendinizi komik duruma düşürmeyin. Evrimi kitabınıza uyarlamaya çalışmayın, ikisi apayrı dünyalar. Dininizi savunmak için bu tür yalanlara başvurmayın.

Yoksa saçmalayan insanın, başkaca sebepleri mi vardır?
Senin var, ölümsüz olduğunu sanmandan, kendini özel bir canlı olarak gördüğün yüzünden bu tür yorumlar çıkıyor senden. Açıkça yazılmış şeyleri diyorsunuz aslında burada o demek istenilmiyor başka bir şey kastediliyor falan diyerek sadece kendinizi kandırırsınız. Ben de eskiden böyleydim, biz durduk yere böyle olmadık, sen sanıyorsun ki bu hiç Kuran falan da okumamış. Halbuki ben Kuran, İncil, Avesta, Zebur ve Tevrat kitaplarını okudum, Sümer mitolojisini hakkında da yeterli bir bilgim var. Benimle aynı görüşte olan çoğu kişide araştıran, sorgulayan insanlar. Bizler içinde de yeterli bilgi birikimi olmayan insanlar var, bu insanlar her yerde var. Sana tavsiyem de bunları okuman, evrim hakkında kitaplar okumakta sana fayda sağlar.

Arkadaşın konusunu farklı mecralara çekmek istemiyorum, konusunun dağılmaması için mesaj yazmayacağım artık.

@Bakisanlan Özür diliyorum senden, bu mesajdan başka mesaj atmayacağım konun dağılmasın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…