Bunu sen mi çevirdin?Araf 27: Ey Âdemoğulları! Şeytan, anne babanızı ayıp yerlerini birbirine göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi sizi de aldatmasın. Çünkü o ve yandaşları, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Şüphesiz biz şeytanları inanmayanların yoldaşları yaptık.
Diyanet çevirisi, benle ne alakası var? Bunu sormaktaki amaç ne?Bunu sen mi çevirdin?
"libas'ut-takva" ne demek?Diyanet çevirisi, benle ne alakası var? Bunu sormaktaki amaç ne?
Cennet elbisesi diye biliyorum. Bunun konuyla ne alakası var?"libas'ut-takva" ne demek?
Konuyla çok alakası var ki "anne babanız" diye destek bulduğun, Adem aleyhisselam ve eşi değil. Şu andaki anne babamız ki onlar bile kuşanmamış olabilirler bu "libas'ut takva" yı.Cennet elbisesi diye biliyorum. Bunun konuyla ne alakası var?
Direk ifade etmem gerekirse bu sizin kabulünüzdür. Benim kabulüm bundan başkadır. Peki ana soru şu olması lazım sanırım; aramızdaki bu ayrılık tüm bu dünyevi saçmalıkların sebebi midir? Yoksa saçmalayan insanın, başkaca sebepleri mi vardır?@Andar Han Yani ne demek istiyorsun? Bunları dedin diye ilk insan Adem olmamış olmuyor, ilk insan Adem, ilk nebide yine Ademdir.
Senin yalanların bana sökmez, ben senin gibi gerçekleri görmezlikten gelmek için takla atmam. Bu siteye kayıt olmadan önce kim sana ilk insan kim dese sen Adem derdin, biz ne zaman evrim konusunda ilk insan diye bir şey olmadığını söylediğimizde, inandığın görüş çuvallıyor, ne yapayım hemen kendimi kandırmak için yok aslında ilk insan değil, ilk nebidir Adem yalanına başvuruyorsun.
Araf 26: Ey Âdem oğulları! Size mahrem yerlerinizi örtecek giysi, süsleneceğiniz elbise yarattık. Takvâ elbisesi, işte o daha hayırlıdır. Bunlar Allah’ın âyetlerindendir. Umulur ki düşünüp öğüt alırlar.
Araf 27: Ey Âdemoğulları! Şeytan, anne babanızı ayıp yerlerini birbirine göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi sizi de aldatmasın. Çünkü o ve yandaşları, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Şüphesiz biz şeytanları inanmayanların yoldaşları yaptık.
Araf 31: Ey Âdemoğulları! Her namaz kılacağınızda güzelce giyinin, yiyin için fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez.
Araf 35: Ey Âdemoğulları! İçinizden âyetlerimi size anlatacak peygamberler gelir de (onları dinleyerek) kim kötülükten sakınıp kendini ıslah ederse, onlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.
Yasin 60-61: Ey Âdemoğulları! Size "Şeytana kulluk etmeyin, o sizin için apaçık bir düşmandır; bana kulluk edin, doğru yol budur" dememiş miydim?
Daha başka ayet ve hadisleri katmıyorum ile bile. Bakara 30 ayetini de kanıt olarak gösterme, öyle olsaydı yukarıdaki Ademoğulları ifadeleri geçmezdi. Kuran'ın yaratılış ayetleri de Tevrat'tan alınmadır.
Göz göre yalan söylüyorsun, aferin böyle devam et sana da bu yakışır.
Ben seni kastetmiyorum üzerine alınma. Kimi kastettiğimi yukarıdaki mesajda görebilirsin.
Senin kabulün gerçekleri görmezlikten gelmedir. Ademoğulları diyor hala sen yok ilk insan Adem değil diyorsun bu olacak iş mi? Din alimleriniz, İlahiyatçılarınız hepsi de ilk insan Adem dersen kimse karşı çıkmaz. Göz göre yalan söylemeyin. Ben bir yaratıcının olduğuna inanıyorum, ben kitabımdaki yaratılışa inanıyorum evrime falan inanmıyorum falan dersen anlarım. Çıkıp milletin aklıyla alay etmeyin, kendinizi komik duruma düşürmeyin. Evrimi kitabınıza uyarlamaya çalışmayın, ikisi apayrı dünyalar. Dininizi savunmak için bu tür yalanlara başvurmayın.Direk ifade etmem gerekirse bu sizin kabulünüzdür. Benim kabulüm bundan başkadır.
Senin var, ölümsüz olduğunu sanmandan, kendini özel bir canlı olarak gördüğün yüzünden bu tür yorumlar çıkıyor senden. Açıkça yazılmış şeyleri diyorsunuz aslında burada o demek istenilmiyor başka bir şey kastediliyor falan diyerek sadece kendinizi kandırırsınız. Ben de eskiden böyleydim, biz durduk yere böyle olmadık, sen sanıyorsun ki bu hiç Kuran falan da okumamış. Halbuki ben Kuran, İncil, Avesta, Zebur ve Tevrat kitaplarını okudum, Sümer mitolojisini hakkında da yeterli bir bilgim var. Benimle aynı görüşte olan çoğu kişide araştıran, sorgulayan insanlar. Bizler içinde de yeterli bilgi birikimi olmayan insanlar var, bu insanlar her yerde var. Sana tavsiyem de bunları okuman, evrim hakkında kitaplar okumakta sana fayda sağlar.Yoksa saçmalayan insanın, başkaca sebepleri mi vardır?