Excalibur G770 9300H-1650 90 dereceyi görüyor

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci + Editör
Excalibur G770 cihazım var, 9300h ve 1650 model. 100 derecede sabit çalışıyordu garantiye vermek istemediğimden kendim bakımını yaptım. Gamepower airbender masaüstü fanın kutusundan gelen 13.5W Gamepower termal macun kullandım. Şu anda GPU 70 derece olmuyor fakat CPU 70-88 aralarında dış hava 28-30 derece gibi sıcaklarda ise 90 dereceyi anlık görüyor vs. acaba ısıyı biraz daha düşürmenin çözümü var mıdır? GPU gayet iyi fakat CPU bana göre fazla 88 derece (Warzone RDR2 gibi ağır oyunlarda 88 görüyor.)

eğer çok dert edecek birşey değil ise söyleyin bende msı afterburnere bakıp durmiyim psikolojik olarak

Turbo fan açıkken tam yükte 85 civarı tutabiliyor mu?

Hangi marka laptop alırsan al, laptopların kronik sorunu fazla ısınmalarıdır.

zaten normalde o ısılarda sadece altını açmadan düz masaya koyunca 90-100 aralarında RDR2 falan ağır oyunlarda valorant gibi şeylerde 69-76 arası gayet iyi

Excalibur'un kronik sorunu fazla ısınması. Yapacak bir şey yok maalesef.
kronik denemez kanka kendim dediğim gibi gamepowerin 13.5W termalini sürünce fabrika ısılarından çok daha serin özellikle ekran kartı tarafı

Turbo açıkken 82 de tutuyor ama biraz gürültülü default fan daha iyi sadece püfürtü sesi geliyo

Kronik denemez kanka kendim dediğim gibi Gamepower'in 13.5W termalini sürünce fabrika ısılarından çok daha serin özellikle ekran kartı tarafı

1 ay 2 ay çalışacak sonra yine yükselmeye başlayacak ısılar hocam. 85 altı stabil çalışması lazım bir laptopun iyi bir soğutması var demek için.

Bildiğim kadarıyla o laptoplar plastik malzeme ile olduğu için bu kadar ısınıyor termal macununu yenile belki az da olsa iner benim laptop Full metal benim de 90dereceleri buluyor.

evet tutuyor

Bildiğim kadarıyla o laptoplar plastik malzeme ile olduğu için bu kadar ısınıyor termal macununu yenile belki az da olsa iner benim laptop Full metal benim de 90dereceleri buluyor.
kanka G770 tede klavye çevresi full olarak metal sadece o hoparlör kısmı plastik çizgi halinde

zaten yeniledim daha iyi okumamışsın sanırım 13.5W gamepower macun sıktım airbender masaüstü fandan çıkan hediye macun

Undervolt yapın.
Yaptım düştü fakat pc ye bişey olmasın diye geri çektim sorun yokmuş zaten 85 dereceler idealmiş dediğiniz ise ileride yaparım yada yaz ayında dışarıda vs. teşekkürler çözümün için

Sıcaklıklar ideal değil ancak endişelenmeye de gerek yok. Bu arada doğru yapıldığı sürece undervolt işleminin bilgisayara hiçbir zararı bulunmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…