Excalibur G770 fazla ısınıyor

ConnorC

Centipat
Merhaba.
Bilgisayarım Excalibur G770 özellikleri:
i5 9300H
GTX 1650
16 GB RAM(Dual Channel)

En son termal macunu yaklaşık 1 ay önce yenilettim (Yetkili servisten ömür boyu bakım garantisi kapsamında). Ancak kullanılan macunun ucuzluğundan mı kullanım şeklinden mi anlamıyorum ısı düzeyleri halen çok yüksek. İçini açıp baktığımda macunun bol ve orantısız sürüldüğünü fark ettim ancak elimde MX4 veya MX6 gibi bir macun olmadığı için değiştirme gereği duymadım. Isı değerlerimi gösterebilmek için Baldur's Gate 3'te oynarken ve sonrasında aldığım değeri aşağıya bırakıyorum. Sizce daha kaliteli bir macunla bu ısı düzeylerini aşağı çekebilir miyim?

Bu arada Undervolt deneme girişiminde bulundum. Ancak Unclewebb'in de yardımıyla PC'de EC(Embedded Controller) olduğunu öğrendim, bu da random bir şekilde Turbo Power limitini azaltıyor veya arttırıyordu. Özellikle EDP ve PL1 throttle fazlasıyla oluyordu. Bu nedenle undervolt pek de iyi bir çözüm sunmamıştı.

PC2.png

1692181534490.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ısıların gayet iyi, ben masaüstü ile takas etmeden önce aynı cihaz bendede vardı 9300H 97 derece 1650 ise 82 derece görüyordu (MX4 ile) Üstelik sen 4GHz kullanıyorsun ben 3.2GHz kullanıyordum.
Hocam öncelikle cevabın için çok teşekkürler. Özellikle 2-3 saat sonrasında 95 dereceleri gördüğümde oldu RDR2 oynarken. 3.2 GHz'e nasıl ayarladın? Bende mi sorun var bilmiyorum throttlestop'ta ya turbo modu kapatarak 2.4'e ya da doğrudan 4 GHz'e alıyor alet kendini. SpeedShift'i ayarlamama rağmen üstelik.

Hocam öncelikle cevabın için çok teşekkürler. Özellikle 2-3 saat sonrasında 95 dereceleri gördüğümde oldu RDR2 oynarken. 3.2 GHz'e nasıl ayarladın? Bende mi sorun var bilmiyorum throttlestop'ta ya turbo modu kapatarak 2.4'e ya da doğrudan 4 GHz'e alıyor alet kendini. SpeedShift'i ayarlamama rağmen üstelik.
Throttle yiyor. Eğer PC Kendisi 3.2GHz ye almazsa 97 değil 120 dereceyi falan görürdü kaba hesap ile. Sizin cihazınız tam performans da gayet sağlıklı çalışıyor. Isı olarak kafanızda soru işareti kalmasın.

Ben hiç 95 derece altı ve EDP-Throttle yemeyen Excalibur görmedim bu arada. Şanslısınız güzel bir cihaz kapmışsınız.
Eyvallah hocam, aleti ilk aldığım zamanlardaki değerler daha da iyiydi aslında. Termal macundan bir hafta sonra Throttlestop'ta test ederken EDP throttle ve PL1 uyarıları alıyordum hala. 95 dereceler vs o dönem daha çok oluyordu(Hatta örnek vermem gerekirse Elden Ring gibi bir oyuna girip 1.nci dakikada menü içinde 95 derece almışlığım var). Şu son 1 haftadır Casper Control Center'ı silip Windows'un kendi High, Ultimate, Power, Balanced güç planlarını kullandığımdan beri bir nebze daha iyi. TS Benchde de güç kesme durumu yaşanmıyor. Ama ne hikmetse Control Center yüklü ve aktif ise cihaz kafayı yiyor. Özellikle Win11'e geçtikten sonra driverların sapıtmasıyla ilişkili olduğunu düşünüyorum. Başka bir formun linkini paylaşmak sıkıntı olur mu bilmiyorum ama throttlestop'un forumunda tam bundan 2 hafta önceki sorunlar için konu açmıştım: Undervolt for i5 9300h with GTX 1650 mobile

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00