Rehber OpenCore Excalibur G770 ile Hackintosh

cagdasuino

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 9300| GTX 1050 | 16 GB DDR4 | WD 1 TB HDD | ADATA LEGEND 800 M.2 SSD| İNTEL UHD 630 | Win11 and MacOS Monterey
RAM
16GB RAM
SSD veya HDD modeli
WD 1 TB ve ADATA LEGEND 800 500GB M.2 SSD
Ekran kartı
GTX 1050 / İntel UHD 630
İşlemci
İ5 9300H
Merhaba, ben Çağdaş. 2 aydır Excalibur G770 laptopumda OpenCore kullanarak kurduğum macOS işletim sistemleri hakkında edindiğim bilgileri paylaşmak istedim.

Evet, internette ve forumlarda birçok bilgi var, ancak Casper cihazlarda Hackintosh kurmak oldukça sıkıntılı olabiliyor. Özellikle uygun bir EFI dosyası bulmak zor veya bulduğunuz EFI dosyası kurulum ya da OpenCore yükleme aşamasında takılıyor. İlk kurulumda ben de bunu yaşadım; defalarca EFI dosyası değiştirdim ama sonuç alamadım. Uygun EFI dosyasını, bu konudan buldum. Bu EFI dosyasını @Kleyn hocam hazırlamış, ve konuyu açan @MiniRayss02 hocama da teşekkür ederim. Sistemlerimiz benzer olduğu için, eğer bu konu açılmasaydı şu an Monterey'i kuramamış olurdum.

Casper cihazlar, uyumlu dosya bulma konusunda gerçekten sorunlu olabiliyor. Bu yüzden uygun EFI dosyasının linkini doğrudan buraya koymak istedim. Şimdiden herkese iyi Hackintosh'lar dilerim.

Kleyn EFİ

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben Çağdaş. 2 aydır Excalibur G770 laptopumda OpenCore kullanarak kurduğum macOS işletim sistemleri hakkında edindiğim bilgileri paylaşmak istedim.

Evet, internette ve forumlarda birçok bilgi var, ancak Casper cihazlarda Hackintosh kurmak oldukça sıkıntılı olabiliyor. Özellikle uygun bir EFI dosyası bulmak zor veya bulduğunuz EFI dosyası kurulum ya da OpenCore yükleme aşamasında takılıyor. İlk kurulumda ben de bunu yaşadım; defalarca EFI dosyası değiştirdim ama sonuç alamadım. Uygun EFI dosyasını, bu konudan buldum. Bu EFI dosyasını @Kleyn hocam hazırlamış, ve konuyu açan @MiniRayss02 hocama da teşekkür ederim. Sistemlerimiz benzer olduğu için, eğer bu konu açılmasaydı şu an Monterey'i kuramamış olurdum.

Casper cihazlar, uyumlu dosya bulma konusunda gerçekten sorunlu olabiliyor. Bu yüzden uygun EFI dosyasının linkini doğrudan buraya koymak istedim. Şimdiden herkese iyi Hackintosh'lar dilerim.

Kleyn EFİ

Teşekkürler fakat asıl hoca Kleyn :) Ben de senin gibi bir kullanıcıyım ve Excalibur cihazı satarak kurtuldum. Sana da öneririm ve tam verim alamadığımdan dolayı Mac Air 15.6 almak durumunda kaldım. Adobe programları daha verimli olduğundan dolayı. Macbook cihazlara hevesin var ise benim gibi, Hackintosh ile arayüzü vs. Öğrenebilirsin. Onun haricinde diyebileceğim bir şey yok. Güle güle kullan!

Teşekkürler fakat asıl hoca kleyn :) ben de senin gibi bir kullanıcıyım ve Excalibur cihazı satarak kurtuldum. Sana da öneririm ve tam verim alamadığımdan dolayı Mac Air 15.6 almak durumunda kaldım. Adobe programları daha verimli olduğundan dolayı. MacBook cihazlara hevesin var ise benim gibi, Hackintosh ile arayüzü vs. öğrenebilirsin. Onun haricinde diyebileceğim bir şey yok. Güle güle kullan!

Daha önce HP laptop kullandım Celeron işlemci ve 4 GB RAM vardı daha iyiydi inan.
Bunun yüzünden başımıza gelmeyen kalmadı ekran menteşesi vida yerleri kirildi bende o kısımdan delip vids atmak zorunda kaldım 🤓 ne değişik bir cihaz almayın önermeyin.

Teşekkürler fakat asıl hoca Kleyn :) Ben de senin gibi bir kullanıcıyım ve Excalibur cihazı satarak kurtuldum. Sana da öneririm ve tam verim alamadığımdan dolayı Mac Air 15.6 almak durumunda kaldım. Adobe programları daha verimli olduğundan dolayı. MacBook cihazlara hevesin var ise benim gibi, Hackintosh ile arayüzü vs. Öğrenebilirsin. Onun haricinde diyebileceğim bir şey yok. Güle güle kullan!

Hocam bu arada siz kullandığınız zaman touchpad aktifti sanırım ama izleme dortgeni aktif miydi bende şu an touchpad normal fare olarak çalışıyor ama sol tık çalışmıyor ya da sağ tık sorunu çözemedim daha.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu arada siz kullandığınız zaman touchpad aktifti sanırım ama izleme dortgeni aktif miydi bende şu an touchpad normal fare olarak çalışıyor ama sol tık çalışmıyor ya da sağ tık sorunu çözemedim daha
Mouse ile hep kullandım hiç touchpad kullanmadım.

Mouse ile hep kullandım hiç touchpad kullanmadım.

Ne baş belası bir şey izlemedortgeni aktif değil sanırım böyle kullanmak zorundayım kext denedim ama çalışmadı.

Ne baş belası bir şey izlemedortgeni aktif değil sanırım böyle kullanmak zorundayım kext denedim ama çalışmadı.
Kanka Macbook al boşver :D Gerçekten şaka yapmıyorum, öyle yaptım ve aşırı memnunum. Bazı oyunlar crossover ile oynanılabiliyor. Zaten oyunlar artık Mac'e destek vermeye başlamış.

Nasıl kuramamış oluyorsun ? Önceki konularında defalarca yardım ettim size.
Başka konularında'da yardım etmiştik. Ama sen çözümü alıp geri dönüş bile yapmadığın için artık yardımcı olmuyorum. Öyle bir karar almıştım uzun zaman önce. Başka konular'da da adam çözümü alıyor hiç uğramıyor. 2-3 ay sonra sorun yaşadığında etiket atıp soruyor tabii cevap alamıyor :)

Nasıl kuramamış oluyorsun? Önceki konularında defalarca yardım ettim size.
Başka konularında'da yardım etmiştik. Ama sen çözümü alıp geri dönüş bile yapmadığın için artık yardımcı olmuyorum. Öyle bir karar almıştım uzun zaman önce. Başka Konular'da da adam çözümü alıyor hiç uğramıyor. 2-3 ay sonra sorun yaşadığında etiket atıp soruyor tabii cevap alamıyor :)

Hocam cevap vermeye çalışıyorum elimden geldiğince defalarca denedim touchpad tanıtmaya çalıştım ama artık öyle bir bıktımki bu OpenCore'dan her şeyi sildim sadece en son kendime göre güncellediğim EFI dosyamı Drive'a upload ettim ve orada yedek olarak duruyor kim bilir belki bir gün MacOS'a gecerim size de ayrıyeten teşekkür etmem lazım cevap veremediysem hakkınızı helal edin lütfen.

Nasıl kuramamış oluyorsun? Önceki konularında defalarca yardım ettim size.
Başka konularında'da yardım etmiştik. Ama sen çözümü alıp geri dönüş bile yapmadığın için artık yardımcı olmuyorum. Öyle bir karar almıştım uzun zaman önce. Başka Konular'da da adam çözümü alıyor hiç uğramıyor. 2-3 ay sonra sorun yaşadığında etiket atıp soruyor tabii cevap alamıyor :)

Hocam konuyu hortlatıyorum en son cevap vermediğim zaman boş vermiştiniz akıllandım sayenizde artık bende işin içinde çıkamaz oldum en sonda güncel EFI dosyamı Drive'a atıp komple formatladım laptopu delirtti vallahi şimdi geri kurasım geldi sayenizde tecrübelendim hakkınız ödenmez vallahi 😊

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı