Excalibur G770 işlemci 1 gündür çalışıyor

Berktuğ2020

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci 11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11400H @ 2.70GHz 2.69 GHz
Takılı RAM 16,00
Ekran Katı Nvıdıa Gtx 1650
Arkadaşlar merhaba bilgisayarı 1 (bir) doğru düzgün kapatmıyordum kapağını kapatıp bırakıyordum bende dedim ki işlemci bayağıdır çalışıyor bir 3 4 saat kapatayım da bir soğusun şey yapsın 2 dk olmadı açalı 1 gün 8 saattir çalışıyor gözüküyor ne yapabilirim? Bilgisayar şarj da değildi.

Hızlı başlat özelliği açık. Güç ayarlarından kapat.

Hizli baslatma ayarini kapatman lazim. W11'de nasil kapatiliyor bilmiyorum, @Prime777 hocam biliyor olabilir. Ayrica hatirlatmak gerek ki o sure islemci o kadar sure calisiyor demek degildir.

Muhtemelen hızlı başlatma açık olduğu için böyle görünüyor. Bu rehbere bakarak kapatabilirsiniz.

Windows 11'de ayarlar farklıysa direkt denetim masasından güç seçeneklerine girebilirisiniz.

Hızlı başlatma açık olduğundan dolayı öyle oluyor.

Hızlı başlatmayı kapatmak için:

Güç seçenekleri > Sol üst, güç düğmelerinin yapacaklarını seçin > Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir > Hızlı başlat tikini kapat.

Hızlı başlat tiki gözükmüyorsa:

Windows'a yeni gelen bir özellik buna sebep oluyor. Cihazın daha hızlı açılmasını sağlamayı amaçlayan "Fast Startup" özelliği sayesinde bilgisayar tamamen kapatılmıyor, böylece bilgisayar daha hızlı açılıyor. İstersen bu özelliği güç ayarlarından kapatabilirsin. Özellik açıkken tamamen kapatmak istiyorsan "Bilgisayarı Kapat" tuşuna basarken klavyende "shift"e basılı tutman yeterli.

Kapatmazsam performans kaybı yaşar mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…