Excalibur G770 laptopa orijinal BIOS nasıl yüklenir?

4rchura

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba laptopumun anakartında arıza çıktığı için Casper teknik servisine gönderdim fakat yapamayacaklarını söylediler ben de başka bir servise gönderdim. Laptopu yapıp gönderdiler fakat farklı bir BIOS yüklemişler Casper'ın destek sitesinden orijinal BIOS dosyasını indirip kurdum fakat düzelmedi yardımcı olur musunuz?

Cihaz: Excalibur G770 i511400H RTX3050.

Dosya Ekleri

• Image 2024-08-12 at 17.00.35.jpeg
    61,6 KB · Görüntüleme: 50
  • Image 2024-08-12 at 17.00.34.jpeg
    154,4 KB · Görüntüleme: 44
Casper fason ürünler fason üretim zaten. Farklı biri üretir, üzerine Casper logosu basılır. Quanta yıllardır laptop ve farklı parçalar üretir. Çoğu firmaya parça tedarik eder. Sahip olduğunuz ürün Quanta üretim olmalı diyebiliyorum. Verdiğiniz servis direkt anakartı yurt dışından almış olabilir, tabii bu modeller bir tek Casper olarak çıkmıyor dediğim gibi, farklı markalarda aynı ürünü görmek mümkün. Ondan dolayı böyle görünüyordur. Çare var mı derseniz BIOS modlama belki olabilir. GameGaraj'ın MSI üretimi modelleri, sanki MSI'mış gibi yapılabiliyordur. Bunlarda öyle bir şey olabilir ama yapan görmedim, araştırmak lazım.

Verilen BIOS dosyası .exe formatında 7ZIP ve uniextract programları ile dosyayı açıp boot logoyu değiştirmek istedim fakat dosya açılmıyor. HackBGRT ile de değiştiremedim. Daha fazla kurcalayıp sistemi bozmak da istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…