Excalibur G770 overclock yapılmış olduğu nasıl anlaşılır?

slsflex

Centipat
Daha fazla  
RAM
8
Ekran kartı
Nvida Gtx 1650
Anakart
NLAI 001 olarak gözüküyor
İşlemci
i5 10300h
Herkese selam, bilgisayarım fazla ısınıyor ve bunun sebebi belki overclock diye düşünüyorum. Ama BIOS'um eski olduğu için bunu anlayamıyorum. Overclock yapılıp yapılmadığını nasıl anlarım?
Sistem bilgisi mevcuttur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durduk yere neden hız aşırtma yapılmış olduğunu düşünüyorsunuz? Excalibur G770 soğutma olarak çok başarılı bir model değil. Sıcaklığın yüksek olmasının birçok nedeni var. Excalibur G770 için olan kontrol uygulaması yoksa indirip bakabilirsiniz.

Herkese selam, bilgisayarım fazla ısınıyor ve bunun sebebi belki overclock diye düşünüyorum. Ama BIOS'um eski olduğu için bunu anlayamıyorum. Overclock yapılıp yapılmadığını nasıl anlarım?
Sistem bilgisi mevcuttur.
Bildiğim kadarıyla H serisi mobil işlemcilerde overclock yapılmıyor. Intel işlemcilerde overclock yapmak için işlemcinin çarpan kilitsiz olması lazım, bu işlemciler de K, HK, KF ya da X, XE serisi işlemciler. Ayrıca her Intel anakartla da overclock yapmıyorsunuz. Yani cihazınızla overclock yapmak bildiğim kadarıyla mümkün değil. Yanlışım varsa lütfen beni de aydınlatırsanız sevinirim.

Durduk yere neden hız aşırtma yapılmış olduğunu düşünüyorsunuz? Excalibur G770 soğutma olarak çok başarılı bir model değil. Sıcaklığın yüksek olmasının birçok nedeni var. Excalibur G770 için olan kontrol uygulaması yoksa indirip bakabilirsiniz.

Boşta iken 80-90 derece normal midir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı