Excalibur G770 oyunda 75 derece normal mi?

Ömerrrr.r

Centipat
Daha fazla  
RAM: 8 GB.
Ekran kartı: NVIDIA® GeForce® RTX3050 4 GB 128 bit GDDR6.
İşlemci: 12. nesil Intel Core i5 12450H işlemci.

Excalibur G770 1.5 2.5 yıl önce aldım oyunlar oynarken GPU sıcaklığı 70 - 75 derece oluyor. Forza Horizon 4 oynarken 85 derece olmuştu Turbo fanı açmadım altında 2 fanlı soğutu var böyle ısınması normal mi? FIFA 23 oynarken de çok ısınıyor normal mi?
Bir de Forza Horizon 4 oynarken tüm grafikleri fullesem bir şey olur mu? Oyun oynarken Turbo fanı açmalı mıyım?Hep şarjda oynuyorum şarjda oynarsam bişey olurmu?

Son düzenleme:
RAM: 8 GB.
Ekran kartı: NVIDIA® GeForce® RTX3050 4 GB 128 bit GDDR6.
İşlemci: 12. nesil Intel Core i5 12450H işlemci.

Excalibur G770 1.5 2.5 yıl önce aldım oyunlar oynarken GPU sıcaklığı 70 - 75 derece oluyor. Forza Horizon 4 oynarken 85 derece olmuştu Turbo fanı açmadım altında 2 fanlı soğutu var böyle ısınması normal mi? FIFA 23 oynarken de çok ısınıyor normal mi?
Bir de Forza Horizon 4 oynarken tüm grafikleri fullesem bir şey olur mu? Oyun oynarken Turbo fanı açmalı mıyım?

Hocam değerler laptopa göre normal gibi. Arkadaşım aynı sistemi kullanıyor o Full Turbo fan açıyor. Grafikleri fulleyince FPS çok düşük olmazsa fulleyin zevkini alırsınız. Arkadaşım her şeyi Full'de 90-80 FPS alıyor. @Sweexy

Hocam değerler laptopa göre normal gibi. Arkadaşım aynı sistemi kullanıyor o Full Turbo fan açıyor. Grafikleri fulleyince FPS çok düşük olmazsa fulleyin zevkini alırsınız. Arkadaşım her şeyi Full'de 90-80 FPS alıyor. @Sweexy
Laptopa bişey olur diye korkuyorum ondan fullemiyorum

Sıcaklık normal. Bu aylar için bayağı iyi. Forza'da grafikleri fullersen VRAM yetersiz kalabilir. Denemek lazım.
Denemekde sıkıntı yokta pcye bişe olur diye denemek istemiyorum

Laptopa bir şey olur diye korkuyorum ondan fullemiyorum.

Denemekde sıkıntı yokta PC'ye bir şey olur diye denemek istemiyorum.

Hocam korkacak bir şey yok. Fanlar soğutur.Eğer fazla ısınıyorsa bakım yapılabilir.
Eğer sınır sıcaklık değerlerine ulaşsa bile sistem kendini korumaya alıp kapatıyor ki sizin değerleriniz gayet normal.

Hocam korkacak bir şey yok. Fanlar soğutur. Eğer fazla ısınıyorsa bakım yapılabilir.
Eğer sınır sıcaklık değerlerine ulaşsa bile sistem kendini korumaya alıp kapatıyor ki sizin değerleriniz gayet normal.

Kendini korumaya alıyor kapatıyor dedin iyi aklıma geldi. Bir kere kuzenlerim Roblox açmıştı PC'den tam oyun oynarlarken PC bir anda kapandı. Bip bop gibi değişik bir ses geldi kapandı. Sonra kendini açıyordu yine kapandı yine açıldı 4-5 kez böyle oldu açılıp kapandı. Sonra şarja taktım düzeldi oyun oynarken bir anda o sesi çıkarıp kapanıyor ama şarjda oynarsam kapanmıyor ve şarjı da var. Bu kendini koruma olabilir mi yoksa başka bir şey olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı