Excalibur G770 tam performans nasıl alınır?

okaza

Centipat
Daha fazla  
2 senedir bu laptopu kullanıyorum gözüm gibi bakıyorum. Her 6 ayda bir bakım yapıyorum termal macun değişiyorum ama şu sıralar aşırı derecede performans düşüşü yaşamaya başladım. Oyun içindeki FPS değerlerim aşırı düştü normalde 250 300 FPS aldığım oyunlarda şu an zar zor 170 180'i görüyor ve aniden FPS droplat yaşıyorum. Belki çözüm olur diye format da attım ama hala aynı. Excalibur Control Center'dan da yüksek performans modundayken Valorant'ta CPU %30'larda GPU ise %7-9 arasında çalışıyor. Tam performansını veremiyor. CPU'nun 2.5 gh hızı varken sadece 1 gh hızda çalışıyor. Aşırı yavaş çalışıyor. Yapmamı önerdiğiniz ayarlar vs. var mı? (YouTube'deki neredeyse çoğu videoyu izledim yaptım ama hala aynı)

Sistem.
  • i5-12450H
  • RTX 3050.
  • 16 GB RAM.

CPU 2.5ghz demişsiniz ama sanıyorum base hızı diyorsunuz. Aşırtma ayarına bakabilirsiniz. Windows 11 kullanıyorsanız, g770'de bazen control center'daki güç modları aktif çalışmıyor. Güç seçeneklerinden diğer özellikleri de kontrol ederek tekrar denemenizi tavsiye ederim.

GPU ve CPU oranlarına takılmayın. Tam performans için tek önerim Throttlestop ile undervolt'u deneyin, rahat edin hocam.

CPU 2.5GHz demişsiniz ama sanıyorum base hızı diyorsunuz. Aşırtma ayarına bakabilirsiniz. Windows 11 kullanıyorsanız, G770'de bazen Control Center'daki güç modları aktif çalışmıyor. Güç seçeneklerinden diğer özellikleri de kontrol ederek tekrar denemenizi tavsiye ederim.

GPU ve CPU oranlarına takılmayın. Tam performans için tek önerim ThrottleStop ile Undervolt'u deneyin, rahat edin hocam.

Reis 12.nesil için nasıl yapacağım bulamadım CMD de kodu yazınca sürekli yol bulunamadı hatası alıyorum bilgin varsa yardım edebilir misin?

Intel, 12.nesillerde voltajı ayarını kapadığı için farklı yollar denemeniz gerekiyor hocam. HX modeli olarak görmüşüm. HX ve K harici o nesillerde undervolt mümkün değil. Ama bazıları TDP ayarını değiştirip iyi sonuçlar aldığını söylüyor. Aşağıdaki videoya bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı