Excalibur G770'de bir anda FPS'ler düştü

okaza

Centipat
Daha fazla  
Daha dün hiçbir sıkıntısı yokken bugün FPS değerlerim yerlere düşmüş durumda. Bütün sürücülerin Windows'un son sürümlerini kontrol ettim, hepsi güncel şekilde. NVIDIA App'i güncelledim, performans moduna çektim hepsini ama sonuç hala aynı. Çözüm önerisi olan varsa hepsine açığım.

Sistem:
i5-12450H
16 GB RAM.
RTX 3050 ekran kartı.

Hangi oyunda kaç FPS'ten kaça düştü, sıcaklıklar ne durumda?

Mesela Valorant'ta FPS 200 300 arasıyken bir anda 80 100 arası gelmeye başladı CS de 150'lerdeyken 30 40'lara çakıldı ve sistem hiç olmadığı kadar serin çalışıyor

Mesela Valorant'ta FPS 200 300 arasıyken bir anda 80 100 arası gelmeye başladı CS de 150'lerdeyken 30 40'lara çakıldı ve sistem hiç olmadığı kadar serin çalışıyor.

Sistem zorlanmıyor olabilir. Herhangi bir FPS kısıtlama ayarı açık kalmış olabilir mi? Değilse oyuna girip arkada kullanım ve sıcaklık grafikleri açıkken 15 dakika oynayın, oyundan çıkmadan iki grafiğin de ekran görüntüsünü paylaşın.

Yaklaişık 20 dk oynadım ve değerler bunlar herhangi bir FPS kısıtlama vs açık değil değerleri MSI Afterburner'den aldım

Dosya Ekleri

• resim_2025-03-16_131823478.png
    13,1 KB · Görüntüleme: 26
  • resim_2025-03-16_131916338.png
    13,4 KB · Görüntüleme: 26
Testi Valorant veya CS'de yaptıysanız CPU değerlerinde gariplik yok gibi. Bir de GPU'ya yüklenen farklı bir oyunda (Witcher 3 gibi) dener misiniz?

Valorant'ta denedim fakat FPS hala çöp değerlerde Witcher gibi oyunum yok PC'yi sıfırladığım için GTA indireceğim o olur mu?

Valorant'ta denedim fakat FPS hala çöp değerlerde Witcher gibi oyunum yok PC'yi sıfırladığım için GTA indireceğim o olur mu?

Sıfırladınız mı format mı attınız? GTA 5SE olur, değilse FurMark ile GPU'yu ve Rehber: Prime95 testi veya AIDA64 Stability Test Rehberi ile de CPU'yu stres testine sokarak deneyebilirsiniz. Bu testleri ayrı ayrı 20-30 dakika çalıştırın, sıcaklık ve kullanım sonuçlarını buraya atın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…