Şans işi sadece kötü marka seçmekle olmuyor ki internetten cihaz aldığınızda hangi marka olursa olsun o şans. Benimle beraber HP Victus 16 alan birisi vardı klavye ışığını açtığı an laptop ses yapıyordu mesela kusurlu ürün ve Hepsiburada'dan mı? Amazon'dan mı? Ne almıştı servisi ile bayağı uğraştı. Servis özür maiyetinde hediye vereceğim adres gönderdin demiş. Göndermiş o da ama hediye gelmemişti.
Bir de Lenovo IdeaPad 3 alan samimi olduğum biri vardı, IPS panel ama deli gibi ghosting var panelde var ya. Kendi laptopumdan kalkıp onun laptopuna oturunca kendimi çok kötü hissetmiştim. Casper bile düşük gecikmeli panel koymuş Lenovo'nun seçtiği panel hem sRGB hem ms yani ghosting olarak çöp kalmış. İlla bir yerden kısacak adam panelden kısmış usta.
Samimiyetimin olmadığı ASUS F kasa laptop alan biri daha vardı onun ise servis ile uğraşmaktan bıkıp benim laptopu linçlemeye çalıştığına şahit olmuştum. Söylediği şey klasik gelmiş bu forumda herhalde Casper konularını okumuş bana diyor Casper laptoplarda kendi kendine ölü piksel çıkıyormuş çünkü sıcak hava laptopun paneline vuruyormuş. Tabii ki yok öyle bir şey. Çok fazla ağır oyun oynadım ölü piksel falan oluşmadı sıcaktan, yetmedi yanlışlıkla ekrana sürekli elim çarptı yetmedi üstüne bir şeyler düştü 1 tane ölü pikselde yok maşallah. Hem ASUS'un F kasaları kronik sorunlu kasalardı bildiğim kadarıyla. Bende yıllardır ASUS laptop kullandım ama şu ya ben global marka aldım sen Casper almışsın ezik bakış açısı bu forumda da insanlarımızda da halen var. Her Casper alma diyenin niyeti gerçekten iyi olmuyor. Ben şahsen laptopu aldığımda kendisi en ucuz 4060 laptoptu. Yani o beklentiye göre zaten inceliyorum. İyi bir fiyat avantajı ile mağazadan aldım ben 0 risk vardı çünkü sıfır kutuyu mağazada açtılar kontrolünü yaptılar ve benim onayımı aldılar.
Sonuç olarak ben hep fiyat avantajlı bir ürün olarak gördüm, bazen de kazık oluyor internet fiyatları malum. Bu yüzden ne önerme ne önermeme tarafında kaldım. Fiyatında rakipsizse ben yine alırdım Casper, değilse ne öneririm ne alırım?
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Laptop incelemeyi inanılmaz severim zaten. O sıfır kutudan çıkarmak falan.
O sorun yaşayan dedigim arkadaşların ortak noktası internetten satın almalarıydı, sorun yaşamayanlar genelde mağazadan alanlardı benim çevremde ve onlarda da ciddi ghosting sorunu var. Kendileri fark etmiyor ama benim laptoptan geçince anlıyorsunuz. Bu TUF A15 (TUF A15'in sRGB oranı gayet iyi) içinde böyleydi ideapad 3 içinde. Kendi kendine ölü pikselin Casper'larda kronik bir sorun olduğunu düşünmüyorum, çok şanslı olduğumuda düşünmüyorum zaten kutu açılımını mağazada yapıyorsunuz. Sonradanda çıkmadı. Çıksa zaten inanılmaz zorladım cihazı limitler öyle bir oturtturulmuş ki işlemci harici laptop zaten absürt derecelere çıkmıyor. Mesela ekran kartının 86 dereceyi geçtiğini hiç görmedim. Ha 86 derecede iyi değil ama 86 derece olma sebebi işlemci. Normalde 80 derecede çalışıyor Furmark'ta.Doğru söylüyorsunuz hocam her markanın her modeli iyi olmayabiliyor hatta excaliburadan da kötü olabiliyor zamanında F15 kasa ASUS kullanmıştım o laptop bu üreten mühendisi alıp kafasını soğuk suya daldırıp çıkarmak istiyorum ama Excalibur laptopların alınmayacağını değiştirmiyor (çok ucuz değilse) mesela kendi kendine ölü pixsel başka modelin panelinde oluyordur sizin panelinizde öyle bir şey yoktur Victus kullanan arkadaşınızın laptopbu sorunluymuş ama 100 kişi aynı yerden aldıysa 2 laptop sorunludur 1 taneside sizin arkadaşa denk gelmiş Excalibur laptoplardada anlatılmaya çalışılan şey bu 100 üretildiyse 20 30 tanesi sorunlu çünkü ucuz yapalım derken her şeyden kıstıkları için sorun çıkıyor teknoloji şans işi bu yüzden insanlara bu şansı daha da zorlatmak yerine alınabilecek modellere itiyoruz. Örnek arkadaşım Monster kullanıyor tek sorunun ısınma olduğunu söylüyor kalan her şeyi çok iyi.
Ya sen Victus kaliteli sanıyorsunda Türkiye'de servisi iyi olan firma yok gibi bir şey. O servisin eline yani karambole 1 kere düştüğün zaman istersen 100 cihazdan 1 tanesi kötü olsun 2 hafta laptopsuz kalmış adam. O an 2 hafta laptopsuz kalacağıma çöpcalibur kullanır daha mutlu olurdu. Ha Casper sadece yerli pazara hitap ediyor o yüzden sorunlu ürünü daha fazla olabilir zaten tavsiye ediyorum demiyorum ama hani illa ben alacağım diyen adamada Casper yok söyle yok böyle demek bilemedim. Bu arada konudaki laptopun fiyatı uygun değil. Acer vs. almak daha mantıklı.Doğru söylüyorsunuz hocam her markanın her modeli iyi olmayabiliyor hatta excaliburadan da kötü olabiliyor zamanında F15 kasa ASUS kullanmıştım o laptop bu üreten mühendisi alıp kafasını soğuk suya daldırıp çıkarmak istiyorum ama Excalibur laptopların alınmayacağını değiştirmiyor (çok ucuz değilse) mesela kendi kendine ölü pixsel başka modelin panelinde oluyordur sizin panelinizde öyle bir şey yoktur Victus kullanan arkadaşınızın laptopbu sorunluymuş ama 100 kişi aynı yerden aldıysa 2 laptop sorunludur 1 taneside sizin arkadaşa denk gelmiş Excalibur laptoplardada anlatılmaya çalışılan şey bu 100 üretildiyse 20 30 tanesi sorunlu çünkü ucuz yapalım derken her şeyden kıstıkları için sorun çıkıyor teknoloji şans işi bu yüzden insanlara bu şansı daha da zorlatmak yerine alınabilecek modellere itiyoruz. Örnek arkadaşım Monster kullanıyor tek sorunun ısınma olduğunu söylüyor kalan her şeyi çok iyi.
Konumu paylaştığını yeni gördüm.
Kendisi bilir hocam vahını o çekecek siz söylemişsiniz 4060 bir laptop sadece 2 bakır bloğu ile de soğutulmaz performansı çok kısık bu yüzden. Ve 40k alınabilecek RTX 4070 laptoplar var 38k olması bu laptopta güldürdü beni
Arkadaşım bunu almayı düşünüyor, ben almamasını söyledim. Sizce alınır mı?Excalibur G870 Gaming Laptop - Üstün Performans | Casper
Excalibur G870 Gaming Laptop, üstün performansı ve yenilikçi tasarımıyla oyun deneyiminizi zirveye taşıyor. Güçlü donanımıyla zorlu oyunların kazanı siz olun!www.casper.com.tr
İşlemci gücünü %99 yaparsan turbo kapanır işlemcin cacık olur. Cayır cayır yanan G870 olabilir çünkü çöptür.Dostum ben G870 alalı 2 hafta oldu. Ne soğutmasından, ne pil kullanımından, ne de malzeme kalitesinden şikayetçi değilim. He ileride anakartla ilgili bir problem olur veya başka bir problem o zaman yine buraya yazarım. Bir de Denetim masası>Güç Seçenekleri işlemci gücünü azaltın %100 seviyesinden %90'lara mutlaka indirin. Daha önceki laptoplarımın hepsinin MSI GE60 ve MSI GL62 olduklarını da belirteyim. MSI cihazlarımda da ısınmakla ilgili pek övülecek bir şey yoktu yani onlarda cayır cayır yanıyordu... Gaming notebookların hepsi cayır cayır yanar... Casper konusunda diyeceğim, fiyatının çok çok üstünde malzeme kalitesi, performans ve kullanılabilirlik sunuyor. İnsanların söylediklerine kulak vermeyin! Bir şans verin, alıp kullanın. Bu dünyada her şey bizler için! Fan ve termal macun temizliklerine önem verin! Yazın 25+ sıcaklıklarda mutlaka soğutucu fan ile kullanın. Herkese keyifli günler <3
Turbo Modu'nu istersen otomatik, istersen manual olarak Gaming Notebook'ların hepsinde ayarlayabiliyorsun yanlış bilgi verip insanları yanıltmayın... MSI markasının pek çok cihazını yıllarca kullandım, işlemci gücü kısıldığında hepsinin sıcaklık değerlerinin düştüğü ve hem işlemci hem de anakart üzerindeki yükün azaldığı birçok profesyonel kullanıcı denedi onayladı. Bu ayarı her bilgisayarda yapmanız kullandığınız ürünlerin ömrünü uzatır, yük anlamında daha rahat çalışmasını sağlar.İşlemci gücünü %99 yaparsan Turbo kapanır işlemcin cacık olur. Cayır cayır yanan G870 olabilir çünkü çöptür.