Excalibur G870 düşük FPS veriyor

Muzlu Çikolata

Femtopat
Daha fazla  
Excalibur G870 i5-12450H işlemci RTX 4060 ekran kartı 32 GB RAM 1 TB M.2 SSD modelini kullanıyorum fakat internette aynı özellikte olan cihazların test videolarını izlediğimde benim FPS sonuçlarının üstünde oluyor örneğin. İnternette aynı donanımlara sahip başka bir cihaz Valorant'ta 250 ila 350 FPS verirken benim laptop maksimum 250min 150 aralığında git gel yapıyor ve daha 3 gün önce bakım yaptırmama rağmen işlemcim 85 derece üstü çalışıyor. bu sorunlar normal mi normal değilse ne sebepten dolayı böyle acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bakımı serviste mi yaptırdınız? Control Center'ı hangi ayarlarda kullanıyorsunuz? Driverlarınız güncel mi? cevaplarınıza göre yardımcı olabilirim.

Merhaba, bakımı serviste mi yaptırdınız? Control Center'ı hangi ayarlarda kullanıyorsunuz? Driverlarınız güncel mi? cevaplarınıza göre yardımcı olabilirim.
Evet bakımı serviste yaptırdım control centeri yüksek perfonmansta kullanıyorum driverlerde güncel

Öncelikle oyun oynarken Control Center'da sistem modunu oyun modunda ve gpu modunu harici modda kullanmanızı tavsiye ederim.

Bakımınızı serviste yaptırmışsınız bundan dolayı sıcaklıklar yüksek çünkü servis fan ve blok temizliği yapmıyor ve kullandıkları termal macun hem kalitesiz hem de fazla sürüldüğünden dolayı hemen terleme yapabiliyor. Yani kendiniz kaliteli bir macun veya termal pad alıp tekrardan fan ve blok temizliği ile bir bakım yapmanızı öneririm öteki türlü sürdürülebilir bir kullanım yaşayamazsınız bu sıcaklıklar ile.

Ayrıca izlediğiniz performans videosu bir dizüstü bilgisayara mı ait yoksa masaüstü mü? Çünkü dizüstü ve masaüstü performansta dizüstü biraz daha düşük performanslı oluyor boyuttan ve watt kısıtlamalarından dolayı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan daha sağlıklı bir karşılaştırma yapabilirsiniz çünkü bendeki 16gb ramli Excalibur videodaki Lenovo muadili ile neredeyse aynı sonuçları veriyor.

Bu şartlar altında düşük fpsin oluşmasında sebep olabilecek şey bilgisayarı sürekli performans modunda kullanmanız olabilir. Performans modunda işlemci tam güçte çalışmaya başlıyor ve uzun kullanımda ve yetersiz bakımdan dolayı da 100 derece sınırına hızlıca ulaşıyor bu da işlemcinin sıcaklıktan dolayı kendini kısıtlamasına yol açabiliyor. Yani yukarıda bahsettiğim gibi iyi bir bakım gerekli.

Son olarak da bilgisayarınızı yükselterek kullanmanızı veya bir soğutucu ile kullanmanızı öneririm. Bakımlarını da zamanında ve titizlik ile uygularsanız sıkıntı yaşayacağınızı sanmam.

benim laptop otalama 160 fps gibi alıyor kimse olmadıpı yerlerde oyun içi 200 210 fightlarda 150 ye kadar düşüyor izlediğim birlaç test videolasrında yoğun yerlerde adamın çok oludğu 250 fps kimsenin olmadıpı yerlerde 300 350 ye kadar çıktığını görmüştüm o ytüzden sordum hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…