Excalibur G870 fan hızı ayarlanmıyor

Pharrow

Decapat
Daha fazla  
2 haftadır Excalibur G870 RTX4060 i5 12450H 32 GB RAM 1TB SSD modelini kullanıyorum ve fazlasıyla memnunum, oyunlarda ısınmalar gerçekten çok az seviyelerde. Fakat üniversiteye gideceğim ve malum toplu ortamlarda birazcık daha sessiz olması açısından fanlarımın daha yavaş çalışmasını istiyorum. Sıcaklıklarım 40 derece bandındayken bile yazılım yüzünden otomatik olarak fanları 3500 3600RPM de çalıştırıyor sürekli olarak RPM hızları bazen artıyor ve bazen azalıyor, fakat yine de rahatsız edici bir durum benim için. Afterburner gibi uygulamalara girdiğimde fan hızını dereceye göre ayarlayamıyorum ve kendi Control Center uygulamasında bulunmamakta, fanları dereceye göre ayarlayabileceğim örneğin: 50 derecede %30 fan kullanımı 60 derecede %45 fan kullanımı gibi. Nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Kendi uygulaması haricinde dediğiniz şeyleri yapabilecek kararlı uygulama bulmak zor. Keşke almadan önce foruma sorup daha güzel cihaz alsaydınız.

Kendi uygulaması haricinde dediğiniz şeyleri yapabilecek kararlı uygulama bulmak zor. Keşke almadan önce foruma sorup daha güzel cihaz alsaydınız.

Aslına bakarsanız cihaz gerçekten performans ve soğutma bakımından çok kaliteli, yetersiz bulduğum sadece pil ömrü kısa (ona da pek ihtiyac duymuyorum MacBook'um var) ve kamerası pek kaliteli değil o da beni pek ilgilendirmiyor, yarın bir gün Lenovo'dan sonra önerebileceğim 2. bilgisayar diyebilirim o derece memnun kaldım.

Kısa vadede pek fazla sorunları olmaz. 2-3 yılın sonunda muhtemelen aynı fikirde olmayacaksınız.

Büyük ihtimal ürününüzün yazılımı hatalı bende yazılım için aldım bilgisayarı ve sessiz ortamda bile fan sesini hiçbir şekilde duymuyorum. Casper'ın bakım servisine götürüp kontrol ettirdiniz mi?

hocam merhabalar aynı porblemi yaşıyorum cihaz 1 haftalık google gezerken bu fan sesi normal olmamlı. ayrıca kontrol merkezi gerçekten boktan ne ısı gösteriyor ne fan ayarlanıyor

Size nasıl ulaşabilirm hocam bu konu için uyelik açtım buraya

hocam g 870 serisi mi aldınız

aynı fiyata ne olabilird ki hocam

Son düzenleme:
Aynı fiyata ne olabilirdi ki hocam?

Kaça aldınız bilmiyorum ancak tahmini 30k civarına almışsınızdır. O fiyata TUF ve Victus'lar var, soğutma ve kalite anlamında excaliburadan çok daha iyiler. Forumda Excalibur neden alınmaz diye aratırsanız görürsünüz.

Evet g870 serisini aldım ve dediğin hiçbir sorun bende olmuyor. Oyun haricinde fan sesini gram duymuyorum. Kontrol merkezi seninkinin aksine bana her şeyi detaylıca gösteriyor.

Abimle beraber iki laptobu da 4 aylık bir kullanımdan sonra yazıyorum lütfen dikkatli okuyun ve şu marka kavgasını yavaşça bitirelim istiyorum. Aynı evde G870 ve ASUS Tuf mevcut. G870 benim Asus ise abimin laptobu ve ikisi arasında hiçbir fark yok nerdeyse. Tek fark diyebileceğim şey sadece oyunlarda fan sesi G870 de bir tık daha fazla çıkıyor bir de aynı oyunda ASUS 70 derecedeyken diyelim G870 72-73 derecelerde. Kısacası Casper G870 serisi ile baya baya rakiplerine yaklaşmış diyebiliriz. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Bu arada not olarak geçeyim HP Victusların kasa kalitesi çok kötü kendi elimle gidip baktım. G870'de bile metal kasa mevcutken HP Victus'un bu berbat kasa kalitesine rağmen G870'den daha çok önerilmesi garibime gidiyor. Büyük ihtimal Casper'ın eski laptoplarını göz önüne alarak yeni çıkardığı ürünleri ön yargıyla yaklaştıkları için böyle oluyor hep. Fiyat konusuna da gelirsek aynı özelliklere sahip iki cihazda G870 33bin iken Asus Tuf 38bin gibi bir fiyattan satılıyor.

Şimdi size abimin bir yorumunu aynı şekilde iletmek istiyorum. Kendisi ASUS Tuf alırken çok araştırıp seçerek almıştı ben ise G870'i arkadaşım aldığı için ve cihazdan memnun olduğundan dolayı ona uyarak almış biriyim. Bu duruma abim çok kızmıştı bana başlarda sende ASUS alsaydın herkes öneriyor çok güzel laptop diye. Şuan ise kendisi bile G870'in bu kadar iyi olmasına şaşırıyor. Çünkü forumlarda o kadar fazla ön yargılır ve hayatında hiç G870 kullanmamış insanların yorumları dolu ki millet cidden G870'i kötü sanıyor. Neyse kısacası G870 alınır hocam ben gayet memnunum. Bu arada üstteki arkadaşa da bakım için fanlarını Casper'ın teknik servisine götürmesini öneriyorum. Fanlarında bir sorun var diyerek sorununu ilettiğinde güzel bir şekilde ilgileniyorlar. ADANA'daki teknik servis öyle ben de götürüp bakımını yaptırdım çünkü. Başka şehirlerdeki teknik servisler hakkında yorum yapamayacağım. İyi günler herkese.

(Bu arada bende de G870'in 32gb ram. 1TB ssd. rtx4060 8gb. i5-12450 modeli mevcut.)

Son düzenleme:

4 aylık kullanımda hiçbir laptop sorun çıkarmaz. Tahminimce garanti bittikten sonra laptop için aynı fikirde olmayacaksınız. Kısa vadelik deneyimle yeni laptop sahibi olmanın sevinciyle bu yorumları yapıyorsunuz. İsterse kasası titanyumdan olsun, o sıcak ve kronik sorunlu cihaz baştan sona yenilenmedikçe Victus'tan daha çok önerilmez. Bu bütçede hem donanım hem kasa anlamında kaliteli olup da metal kasa olan cihaz bulamazsınız. Umarım 2 3 sene sonra keşke ben de TUF alsaydım demezsiniz , iyi günler.

2 yıl sonra gelip yorumumu yapacağım. Şuan cihazımdan hala memnunum. İyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…