Excalibur G870 i7 12. nesil işlemcinin 100 dereceye ulaşması normal mi?

Adem Berk Ergül

Centipat
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
Rtx 4050
İşlemci
i 7 12.nesil
Cihazımı daha 1,5 ay önce bakıma gönderdim fakat oyun açtığımda fan 5500 devrinde dönmesine rağmen Core Temp'ten baktığımda işlemci 100 derece görüyor. Normal midir?(cihaz 1 yıllık)
Özellikler:
i7 12.nesil
RTX 4050.
32 GB RAM.
512 GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Excalibur soğutması iyi cihazlar değil ve işlemcide ısınan bir işlemci o yüzden normal. Soğutucu alırsanız düşebilir ama iyi bir şey almanız lazım.

Excalibur soğutması iyi cihazlar değil ve işlemcide ısınan bir işlemci o yüzden normal. Soğutucu alırsanız düşebilir ama iyi bir şey almanız lazım.

Classone M30 var azıcık fark ettiriyor sadece yine 100derece görüyor garanti kapsamına vesaire girer mi peki.

Classone M30 var azıcık fark ettiriyor sadece yine 100derece görüyor garanti kapsamına vesaire girer mi peki.

Dediğim gibi Excalibur'lar zaten pek önerilmez soğutma sisteminden yani 100 derece normal garantiyle işi yok ama daha az ısınsın en azından 90 geçmesin derseniz bu konuda bilgiliyseniz sıvı metal sürebilirsiniz işlemcinize macunu temizleyip.

Garanti kapsamından çıkıyorya o yüzden pek yapmak istemiyorum yetkili servise gönderdim ama macunu falan sürdükleri şüpheli nedense daha çok ısınmaya başladı bir de.

Ve soğutmasından dolayı mı çok fazla fan sesi çıkıyor boşta bile.

Laptop uygulamasından fan ayarlarını değiştirebilirsiniz. Garanti kapsamı konusunda haklısınız yapabileceğiniz tek şey şu an çok iyi bir soğutucu almak. Piyasada laptopu gerçekten soğutan tek bir soğutucu var o da ietsnin soğutucuları. GT500 GT600 bulursanız alabilirsiniz. 80 dereceye kadar düşecektir ama çok sesli oldukları için kulaklığınız yoksa almayın.

Uygulamasından ofis modu vs. var fakat hiçbir işe yaramıyor ısınması sorun değil ısındığı için fan sesi yapması benim için sıkıntı boşta kullanırken çok rahatsız ediyor. 3500 RPM'de CPU 45-47 derece BIOS'tan 3.parti uygulamalardan fan devri değiştirilmiyor.

Boşta fan sesi yapıyorsa uygulamadan da kapanmıyorsa fanlar laptopta sorun olabilir hocam. Veya uygulama güncel olmayabilir.

Boşta fan sesi yapıyorsa uygulamadan da kapanmıyorsa fanlar laptopta sorun olabilir hocam. Veya uygulama güncel olmayabilir.

Yani ilk aldığımda yoktu diye hatırlıyorum sanki sonradan gelmeye başlamıştı. Bunu servise bildirmeli miyim?

Yani ilk aldığımda yoktu diye hatırlıyorum sanki sonradan gelmeye başlamıştı. Bunu servise bildirmeli miyim?

İlk geldiğinde olmayan bir problem sonradan olduysa ya o cihaz kronik problemlidir ya bozulmuştur. Bu cihazda da böyle problemler çok çok görülüyor zaten. Eğer iade edebiliyorsanız iade edin. Edemiyorsanız garantiye gönderin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…