Excalibur G870 laptopta FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

darkblue31

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 gb
SSD veya HDD modeli
1tb ssd
Ekran kartı
geforce rtx4060
İşlemci
i5 12. nesil
Bilgisayarım Casper Excalibur G870 RTX4060 16 GB 2024 şubat ayı aldım fakat kaç sene önceki oyun Batman: Arkham Knight oyununu ilk başlarda sabit 90 FPS alırken şimdi ise 50-60'larda FPS alıyorum ve bu durum diğer oyunlar içinde geçerli GPU sıcaklığım 40 küsurlerde olmasına rağmen böyle oluyor. Görselde de gördüğünüz gibi şu an bu durumda bilgisayarım ve oyundan yeni çıktım FPS düşüşü olduğu için, çözümü var mıdır bunun?
Not: Sürücülerim falan güncel Dirver'larımda tam eksik bir şey yok FPS düşüşü başlayalı birkaç gün oluyor.

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2024.06.13 - 21.28.47.21.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 79
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır ama NVIDIA uygulamasından oyunlarımın hepsini optimize ettim iş görmez mi?
Sorun donanımsal gibi durmuyor hocam. Kullanımlar o kadar az ki sıcaklıkların yüksek olma ihtimali, cihazın bu yüzden limit yemesi falan eleniyor. Ekran kartı da çok az kullanılıyor attığım videoda %60 seviyesinde.

Peki ne yapmam lazım hocam öneriniz nedir? Ve mümkünse PC cahiline anlatır gibi anlatırsanız sevinirim çünkü pek anlamıyorum donanımlardan uygulamalardan falan sadece oyun için kullanıyorum PC'yi.

Peki ne yapmam lazım hocam öneriniz nedir? Ve mümkünse PC cahiline anlatır gibi anlatırsanız sevinirim çünkü pek anlamıyorum donanımlardan uygulamalardan falan sadece oyun için kullanıyorum PC'yi.
Öncelikle dikey eşitlemeyi kapatırdım çünkü o ayarı sadece fpsi sabit alamadığımda açıyordum, fps sabit alamamakta stutter ve ekran yırtılması sebebi bunun için v-syn, dikey eşitleme gibi teknolojiler var ama bu teknolojiler fps değerini sabitliyor. İyi yanı yırtılmayı önler kötü yanı 60 fps sabitleme durumu oluyor.

Anladım fakat oyuna başladığımdan beri ayarlar böyle daha 1 2 hafta oldu FPS düşmesi.

Anladım fakat oyuna başladığımdan beri ayarlar böyle daha 1 2 hafta oldu FPS düşmesi.

Yani sorunun laptop ile alakalı olma ihtimali kalmadı benim gözümde o değerleri gördükten sonra. Isınma veya limitlenme gibi bir durum var mı? Diye düşündüm. O kullanımlarla mümkün değil. Oyun ilerledikçe FPS 90 vermemeye başlıyor da olabilir bunlar yaşadığım şeyler ama 60 FPS ile 90 FPS arasında akıcılık farkı var o üzücü bir durum.

Laptopta sorun olduğunu veya olmadığını anlamak için Furmark testi iyi mesela ama oyun ekran kartını kullanmıyor. Bir sebep var kullanmıyor, işlemci olduğunu da düşünmüyorum sıcaklıklar düşüktür.

Hiç sıcaklık bilgisi vermediniz ama o kullanımlarda yüksek değildir herhalde sıcaklıklar değil mi ?

Oyun ilerledikçe FPS düşmesi olayını ben de yaşadım Spider-Man Remastered oyununda ama cracklı indirdiğim içindi orijinalini alınca o sorunu yaşamadım ama dikey eşitlemeyi kapatıp öyle haber edeceğim.

Bilgisayarımın fanlarını her zaman Max ayarda çalıştırıyorum ve onun haricinde soğutucum da var Rampage markanın gayet iyi soğutuyor 40 derecelerde çalışıyor bilgisayar.

Sıcaklık bilgisi de istiyorum (emir kipi kullandım kusura bakma) her ne kadar olmadığını tahmin ediyor olsam bile.

Bilgisayarımın fanlarını her zaman Max ayarda çalıştırıyorum ve onun haricinde soğutucum da var Rampage markanın gayet iyi soğutuyor 40 derecelerde çalışıyor bilgisayar.
Mümkünse oyundaki değerler.

Oyundan kaynaklı gibi duruyor bu sorun.

CPU sıcaklığı da önemli hocam.

CPU sıcaklığına eve geçince bakar haber ederim hocam.

Oyundan kaynaklı gibi duruyor bu sorun.

CPU sıcaklığı da önemli hocam.

Hocam CPU sıcaklığına dair bir şey göremedim ama CPU kullanımı oyun açıkken bu şekilde.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (5).png
    391,6 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…