bkds.deniz
Hectopat
Daha fazla
Keşke excalibur almasaydın tayfası gelmeden elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayımMerhaba yaklaşık 2 3 gün önce Casper'ın Excalibur G870 isimli oyuncu Laptop'unu satıın aldım. İçerisinde i5 12450H işlemci, RTX4050 6 GB ekran kartı 16 GB RAM bulunuyor. YouTube'dan oyun performans videolarını izlediğimde yüksek ayarlarda yüksek FPS'ler aldıklarını gördüm. Laptop elimde ulaştıktan sonra ilk olarak The Last of Us indirdim. Oyuna girdim ayarları yaptım orta ayarlarda hatta bazıları düşük ayarlarda olmasına rağmen oyunda 40 50 FPS alıyorum. Bu RDR2 için de geçerli. İlk laptopum olduğundan dolayı kurulumda mı hata yaptım yoksa laptopun herhangi bir performans ayarını mı yapmadım ya da driver güncellemerini mi yapmadım bilmiyorum. Oyundayken görev yöneticisine baktığımda işlemci kullanımı %100 ekran kartı kullanımı %50 şeklinde gözüküyor. Bu konuda düzeltmemi istediğiniz şeyleri belirtirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim. (ekran kartım güncel diğer sanırım sürücülerim güncel değil ve bu oyun performansını etkiliyor mu bilmiyorum.)
Merhaba yaklaşık 2 3 gün önce Casper'ın Excalibur G870 isimli oyuncu Laptop'unu satıın aldım. İçerisinde i5 12450H işlemci, RTX4050 6 GB ekran kartı 16 GB RAM bulunuyor. YouTube'dan oyun performans videolarını izlediğimde yüksek ayarlarda yüksek FPS'ler aldıklarını gördüm. Laptop elimde ulaştıktan sonra ilk olarak The Last of Us indirdim. Oyuna girdim ayarları yaptım orta ayarlarda hatta bazıları düşük ayarlarda olmasına rağmen oyunda 40 50 FPS alıyorum. Bu RDR2 için de geçerli. İlk laptopum olduğundan dolayı kurulumda mı hata yaptım yoksa laptopun herhangi bir performans ayarını mı yapmadım ya da driver güncellemerini mi yapmadım bilmiyorum. Oyundayken görev yöneticisine baktığımda işlemci kullanımı %100 ekran kartı kullanımı %50 şeklinde gözüküyor. Bu konuda düzeltmemi istediğiniz şeyleri belirtirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim. (ekran kartım güncel diğer sanırım sürücülerim güncel değil ve bu oyun performansını etkiliyor mu bilmiyorum.)
Casper'ın sitesinden driverlarini yükleyin. Hiç Control Center falan uğraşmayın, laptopta darboğaz olmaz, dinlemeyin yukarıdaki arkadaşları.
Casper Driver İndirme | Casper
İş bilgisayarı veya oyun bilgisayarı driver indirme sayfasında bilgisayarınızdaki programların güncel sürücülerini ve güncellemelerini bulabilirsiniz.www.casper.com.tr
Casper'ın sitesinden driverlarini yükleyin. Hiç Control Center falan uğraşmayın, laptopta darboğaz olmaz, dinlemeyin yukarıdaki arkadaşları. Hiç Casper neden aldınız diye sormam, burada çözüm üretmemiz gerekiyor, beğeni için boş yorum atmak değil.
Casper Driver İndirme | Casper
İş bilgisayarı veya oyun bilgisayarı driver indirme sayfasında bilgisayarınızdaki programların güncel sürücülerini ve güncellemelerini bulabilirsiniz.www.casper.com.tr
Söylediği değerlere göre darboğaz var dedim ayrıca Görev Yöneticisi bazen saçmaladığı için MSI Afterburner'dan değerleri istedim. Ek olarak oyun grafik ayarlarına göre darboğaz olabilir laptopta olmaz diye bir şey yok.
Ben arkadaşın 4050'yi kullandığını bile düşünmüyorum, driverlarını yapmamış,%90 ihtimal PC GPU olarak Intel UHD görüyor.
Darboğaz işi yeni nesil Laptop'larda imkansız denebilecek derecede düşük, Excalibur çok kötü bir toplama laptop'tur ama darboğaz yapmaz.