Ben arkadaşın 4050'yi kullandığını bile düşünmüyorum, driverlarını yapmamış,%90 ihtimal PC GPU olarak Intel UHD görüyor.
Darboğaz işi yeni nesil Laptop'larda imkansız denebilecek derecede düşük, excalibur çok kötü bir toplama laptop'tur ama darboğaz yapmaz.
aslında bu leptobu alma sebebim bir çok leptobu araştırdım ve bütçem kısıtlıydı 25 30 bin arasıydı i5 işlemcili ve RTX 40 serisinden bir şey almak istedim SSD ve 16gb olduğunu görünce şansımı g870'den yana denemek istedim zaten bir masaüstü bilgisayarım var dışarıda hem iş hem oyun olarak kullanabilmek için aldım bunu ve incelemelerini izlediğimde beni idare edecek bir leptop gibi duruyordu.
Keşke excalibur almasaydın tayfası gelmeden elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım
Control Center'dan en yüksek performans moduna alıp dener misin bir daha hocam.
merhaba zaten performans modundaymış yanı sıra yüklü olmayan driverları yükledim güncelledim ekran kartı driverım zaten güncel laptobu da performans modunda kullanıyorum farklı önerebileceğiniz bir nvidia ayarı var mıdır acaba ?
Excalibur almanız bir hata ancak yapacak bir şey yok geçti gitti. İlk öncelikle Windows Update ile güncellemeleri yapın sonra GeForce Experience indirip ekran kartı sürücülerini güncelleyin söylediğiniz değerlere göre darboğaz oluyor siz yine de tam ölçüm için MSI Afterburner indirip gerekli ayarları yaptıktan sonra oyunda sıcaklıklar, ekran kartı ve işlemci kullanım değerlerini paylaşın ek olarak laptopun uygulaması varsa oradan laptopu en performanslı moda alın.
Aslında bu laptopu alma sebebim birçok laptopu araştırdım ve bütçem kısıtlıydı 25 30 bin arasıydı i5 işlemcili ve RTX 40 serisinden bir şey almak istedim SSD ve 16 GB olduğunu görünce şansımı G870'den yana denemek istedim zaten bir masaüstü bilgisayarım var dışarıda hem iş hem oyun olarak kullanabilmek için aldım bunu ve incelemelerini izlediğimde beni idare edecek bir laptop gibi duruyordu.
Merhaba zaten performans modundaymış yanı sıra yüklü olmayan driverları yükledim güncelledim ekran kartı driverım zaten güncel laptopu da performans modunda kullanıyorum farklı önerebileceğiniz bir NVIDIA ayarı var mıdır acaba?
Bir de öyle deneyeceğim bir çözüme varacağını sanmıyorum grafik kalitesi iyi olur FPS gene 40 50'de kalır diye düşünüyorum
Bunların hepsini yaptım fakat Afterburner'dan değerleri nereden açacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız değerleri paylaşabilirim sizinle.