Excalibur G870 servisi doğru düzgün bakım yapmıyor

Red_Kit

Centipat
Daha fazla  
İki ay önce Excalibur G870 model laptopumun bakımı için İstanbul Avrupa yakasındaki servise gittim. Serviste laptopun bakımını 30 dakika içinde yaptılar.

CS2 oyununda laptopun sıcaklıklarını HWMonitor ile kontrol ettiğimde 100 dereceyi gördüğünü fark ettim. Üşengeçliğimden dolayı laptopa iki ay boyunca resmen işkence çektirdim. Sonunda bazı oyunlarda anlamsız FPS düşüşleri yaşamaya başladım ve laptopa acıyarak, garanti dışı kalsam bile bakımı kendim yapmaya karar verdim.

Laptopa sürdükleri termal macunun görüntüsü ortada; resmen ortasında su gibi bir şey var.

Cooler Master Maker NanoGel termal macun kullandım ve yeni sıcaklık değerleri eskisine göre çok daha iyi. Eğer bu konuda bilginiz varsa, laptopun bakımını kendiniz yapın derim. Aksi takdirde laptopu direkt ana merkeze gönderin (muhtemelen Anadolu yakasında). Belki orada daha iyi bir işlem yaparlar.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240823_022911_Gallery.jpg
    93,1 KB · Görüntüleme: 207
  • Screenshot_20240823_022858_Gallery.jpg
    149,7 KB · Görüntüleme: 194
  • Screenshot_20240823_022844_Gallery.jpg
    148 KB · Görüntüleme: 182
  • Screenshot_20240823_014427_WhatsApp.jpg
    96,6 KB · Görüntüleme: 176
Gerçekten böyle bakım yapıyorlarsa kusura bakmasınlar işini zerre yapamıyorlar.

Gerçekten böyle bakım yapıyorlarsa kusura bakmasınlar işini zerre yapamıyorlar.
Bugun yaptım bakimini rust ve cs2 de test ettim hwmonitor 87 ustune cikmadi.
Kendi yaptiklari bakimda oyun indirdigimde 100 dereceleri goruyordu bf42 de falan drop olmuyorduda cs2 de acı çığlıkları fps e yansiyordu 150 den 48 lere falan duserken
İ5 12450h islemci
Rtx4050 105w gpu
16 ram
1tb ssd var cihazda
Şu ciplerin uzerindeki pembe macunhda 7 ay sonra falan degistiririm belki o sıvı macunu nerden bulurum adı ne bilgisi olan varmi?

Hocam bir daha vermeyin bakımını yapmayı öğrendiyseniz. Yaptıkları kul hakkı resmen.

Hocam bir daha vermeyin bakımını yapmayı öğrendiyseniz. Yaptıkları kul hakkı resmen.
Laptop ve masaustu ile aram oldugu icin Bakımini yapmasi kolay. Sirf garanti disi kalmasin cihaz diye gittim ama sicakliklari ortada
Bilmeyen birisi bakima getirse bu laptopda bakima rağmen hala fps drop aliyorum deyip ne yapcam diye kara kara düşünür.

Dostum diğer elektronik parçalar üstünde normalde termal ped olması gerekiyor, affedersin de en dandik modellerinde (örnek G770) bile termal ped var. Bence bunu konuş servisle ve bu yapılan işlem için şikayetçi olduğunu belirt.

Genel merkezde geçen yıl yaptırdım bakımı hiçbir sorun yaşamadım. Hatta kozmetik temizliğini o kadar güzel yapmışlardı ki ilk bakışta çerçeve ve tuş takımını değiştirdiler zannettim. Memnun ayrıldım, şimdi yeniden götürmem lazım, içime kurt düşürdünüz.

Hocam ben kaysriden kargoyla gödermiştim bakıma ilk aldığım zaman laptopu fanından ses geliyordu hep bakıma gitti geldi ses kesildi benim PC'ye yaptıkları bakımdan memnun kalmıstım ama sürdükleri macun kalitesiz bend MX-4 macun alıp sürdüm.

Allahı var simdi fani cok iyi temizliyorlar ben fan degisti sanmistim tek bir toz zerresi yoktu benim sikayetim surdukleri macundan.

Genel merkezin kötü yapacagini sanmam ben anlaşmali bir yerine goturdum sanirsam avrupa yakasinda.
Soyle anlatim hatta guncel yazilim icin format falanda atabilirmisiniz dedim ucretli dediler sadece bakim yapiyorlarmis.

Excalibur servisi gerçekten rezaletmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…