Alternatifi olmayan, yani "ya ben 32 gb ram olmadan kullanamam" diyenlere diyecek bir şey yok ama diğerlerine de ram takıp 32gb yapabilirsiniz. Bir diğeri de benim gibi alabileceğin tek 4060 laptop G870 modelidir, onda da başımın üstüne der susarım ama Asus gibi global marka varken, Casper'dan daha az ısınacakken, ddr5 ram ve 140W Gpu değerine sahip laptop almak varken bunlara rağmen 90+15W Gpu'ya sahip Casper almak mantıksızdır.
Şu an bende olan model toz tuttu mesela temizliğe göndermem gerekiyor o fanların olduğu kısım. Tozlu yerde tutarsanız hemen fanlar doluyor haliyle bende sıcaklıklar
yüksek. İşlemci 96 derecelere vararken maksimum saniyelikte olsa 100 dereceyi bulabiliyor, ekran kartı da 86 dereceye kadar 105w çekiyor MUX sayesinde sonra 90w ile 80w arasında geriliyor. Normal zaten 4060 90w ile de gayet iyi fps veriyor ama sıcak çalışıyor, 90w üstü Casper'da turbo frekans. Quanta kasa kullanıyor Alüminyum alışımdan ama ızgara çıkışı az bu yüzden standa veya odanızın ısısına göre sıcaklıklarına göre değerler değişiyor. Casper nedense soğutma işine yatırım yapmıyor, bu bileşenlere sahip laptopa tek noktadan soğutma koymak biraz berbat bir seçim. Casper almak işte tam olarak böyle.
Özetle cayır cayır sıcak çalışan bir oyuncu laptopu istiyorsanız alabilirsiniz.
Sıcaklık laptopun ömrünü etkileyebiliyor ama hani Gpu 80 derecelerdeyken veya Cpu 100 derecenin üstünde değilken cihaza zarar gelme durumu nadirdir diye biliyorum. Sizin paranız, sizin kararınız. Kendim de Asus'u kullandım Nitro 16 daha güzel ama Asus'ta iyidir. Forumda genelde Nitro 16 öneririz. Eğer eski ve düşük ekran kartına sahip model kullanıyorsanız yıllardır 4060'a sahip ne alırsan al iyi gelebilir clevo kasa hariç.