Excalibur G900.1160-BV60X-b almış olmak mantıklı mı?

ekaleminden

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, dün 20 bin liraya “casper Excalibur g900.1160-BV60X-b Intel Core i7-11600h 16 GB RAM RTX 3060” modelinin siparişini verdim fakat dünden beri kafam allak bullak siparişi iptal edip etmemek arasında kararsız kaldım. Bunun sebebi de üründeki RTX 3060 GPU ve adaptör wattı. Şöyle anlatayım bu ürünü tercih etmemdeki yegane sebep GPU'nun RTX 3060 olması. Fakat bu modeldeki 3060 fazlasıyla kafamı karşılaştırmakta. Üründeki ekran kartının TDP ve tgp konusunda belirsizliği kafamı karıştırdı. Üretici sorduğumda kartın 45W TDP, RTX 3060 Max-P olduğunu söylüyorlar fakat tgp konusunda bir bilgi vermiyor. Bir başkasının TDP sorusuna 60W cevabı vermişler. Asıl korkum daha yüksek W'lı bir 3050 Ti'dan daha yüksek performans alabileceksem bu parayı çöpe atmak istemiyorum. Bu konuda bir düşüncesi bir bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi?

Ayrıca kafandaki bir soru işaretide üründeki adaptör RTX 3060'lı bir laptopta 120W adaptör bana biraz garip geldi laptoplarla fazla aram yok fakat internet testlerine baktığımda aynı GPU oyunda zaten 80-90W elektrik çekiyor ortalama CPU'nunda testlerde 40 50 civarı harcaması oluyor bu laptop nasıl oluyorda 120W adaptör ile sağlıklı bir performans sergileyebilsin diye düşünüyorum. Buna yakın 3050 Ti'lı sistemlerde bile 180 200W adaptör var bu konuda bilgili birisi ayrıca aydınlatabilirse sevinirim 🥲

Üretici sorduğumda kartın 45W TDP, RTX 3060 Max-P olduğunu söylüyorlar fakat tgp konusunda bir bilgi vermiyor. Bir başkasının TDP sorusuna 60W cevabı vermişler.
Hocam kartlardaki "Dynamic Boost" faktöründen dolayı Watt değeri arttırılabiliyor. Birisi onu da ekleyerek söylemiştir. (Ancak bildiğim kadarıyla 3060larda 25w değerinde etki ediyor. Belki 3050 gibi 15w etki eden modelleri de vardır.)

Asıl korkum daha yüksek W'lı bir 3050 Ti'dan daha yüksek performans alabileceksem bu parayı çöpe atmak istemiyorum. Bu konuda bir düşüncesi bir bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu fiyat bandında daha yüksek Watt değerlerinde 3050ti modeller de bulunuyor bunu baz alarak bakarsınız. Ancak unutmayın ki 3050ti 4gb vram'e sahip bu da en büyük eksisi.

Klasik excalibur,3050/ti modellerine koyduklari adaptorde yetersiz geliyor muhtemelen bunda da öyle. Max Q 3060 75W fakat onla bile tahminen Max-P 3050'den biraz daha iyi performans alırsıniz fakat bu cihazi iade edin direkt bence gelmeden.
Bende iade edecek gibiyim peki 3060 yerine 6600 rx seçimi yapsam üzer mi beni?

Paranızı çöpe attığınızı düşünüyorum. 45W nedir yahu?
TDP değeri o 45w, gpunun 60-95w arası çalıştığını söylüyorlar

Hocam kartlardaki "Dynamic Boost" faktöründen dolayı Watt değeri arttırılabiliyor. Birisi onu da ekleyerek söylemiştir. (Ancak bildiğim kadarıyla 3060larda 25w değerinde etki ediyor. Belki 3050 gibi 15w etki eden modelleri de vardır.)
Aslında ikinci yazımda belirttiğim 60W’ı yanlış yazmışım TDP diye 60W’a TGP demişlerdi ben yanlışlıkla TDP yazmışım

Bu fiyat bandında daha yüksek Watt değerlerinde 3050ti modeller de bulunuyor bunu baz alarak bakarsınız. Ancak unutmayın ki 3050ti 4gb vram'e sahip bu da en büyük eksisi.
6gb vram ve daha üst segment olmasından tercih edecektim zaten ama şu lanet olası w olayı herşeyi karman çorman hale getiriyor 🥲

Benim RTX 3050 laptopta 200w adaptör var :/.
Banada çok saçma geldi 120W bu pcyi nasıl besleyecek aynı muadil yan ürününde ekran kartı falan aynı sadece 11800h işlemci var onun soru cevaplarına adaptörü 180W olarak yazmışlar ama ben bu üründe ısrarla 3 kere adaptörü kaç w diye sorduğumda bana 3 keredede 120 W dediler 🥴

120 W adaptör bu donanımda kesinlikle yetersiz kalacaktır, ürünü iptal etmelisiniz.
Acaba bir yanlış mı var diye düşünüyorum ürünün sadece işlemcisi 11800h olan modeli için aynı soruyu sorduklarında 180w adaptör var diyorlar fakat benim model için soru cevap yaptığımızda 120w diyorlar anlamadım gitti 😅

Son düzenleme:
Acaba bir yanlış mı var diye düşünüyorum ürünün sadece işlemcisi 11800h olan modeli için aynı soruyu sorduklarında 180w adaptör var diyorlar fakat benim model için soru cevap yaptığımızda 120w diyorlar anlamadım gitti.
Birbirlerinden haberi yok onların. Ben G770 kullanıyorum memnunum, bu güne kadar bir sorunum olmadı fakat yeni G770 serilerine yetersiz kalacağı halde bile bile 120W adaptör koyuyorlar ve sorun sadece adaptör değil; kullanılan anakart 120W destekliyor, yani adaptör değiştirerek çözülebilecek bir sorun da değil.

G900 için farklı olabilir fakat G770 için çoğu kişi bu sorundan müzdarip. Bilgisayar yine çalışır ama ekran kartı ve işlemci aynı anda kullanımdayken örnek veriyorum işlemci 45W yerine 20W, ekran kartı 60W yerine 35W güç çekebilecektir. Haliyle para çöpe atılmış olacaktır. Bilgisayarın içindeki adaptörü öğrenmenin tek yolu teknoloji mağazalarında stant ürünlerine bakmak veya aynı üründen alan kişilerin incelemelerini kontrol etmek olabilir. Müşteri hizmetlerine ben güvenmiyorum.

Son düzenleme:
Birbirlerinden haberi yok onların. Ben G770 kullanıyorum memnunum, bu güne kadar bir sorunum olmadı fakat yeni G770 serilerine yetersiz kalacağı halde bile bile 120W adaptör koyuyorlar ve sorun sadece adaptör değil; kullanılan anakart 120W destekliyor, yani adaptör değiştirerek çözülebilecek bir sorun da değil.

G900 için farklı olabilir fakat G770 için çoğu kişi bu sorundan müzdarip. Bilgisayar yine çalışır ama ekran kartı ve işlemci aynı anda kullanımdayken örnek veriyorum işlemci 45W yerine 20W, ekran kartı 60W yerine 35W güç çekebilecektir. Haliyle para çöpe atılmış olacaktır. Bilgisayarın içindeki adaptörü öğrenmenin tek yolu teknoloji mağazalarında stant ürünlerine bakmak veya aynı üründen alan kişilerin incelemelerini kontrol etmek olabilir. Müşteri hizmetlerine ben güvenmiyorum.
Ürünün bugün elime ulaştı 180W adaptöre sahip tek sıkıntı hoparlör biraz güçsüz şarkılarda zor duyuluyor konuşmalarda iyi olsada oda ses ayarlarından biraz müdahale istiyor gibi

Hayırlı olsun. Dolby Audio kontrol programı yüklü değilse yüklemeni öneririm. Yüklü ise oradaki modlardan sana iyi geleni seçebilirsin. Bu program olmadığında hoparlörde performans olmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı