ekaleminden
Yoctopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar, dün 20 bin liraya “casper Excalibur g900.1160-BV60X-b Intel Core i7-11600h 16 GB RAM RTX 3060” modelinin siparişini verdim fakat dünden beri kafam allak bullak siparişi iptal edip etmemek arasında kararsız kaldım. Bunun sebebi de üründeki RTX 3060 GPU ve adaptör wattı. Şöyle anlatayım bu ürünü tercih etmemdeki yegane sebep GPU'nun RTX 3060 olması. Fakat bu modeldeki 3060 fazlasıyla kafamı karşılaştırmakta. Üründeki ekran kartının TDP ve tgp konusunda belirsizliği kafamı karıştırdı. Üretici sorduğumda kartın 45W TDP, RTX 3060 Max-P olduğunu söylüyorlar fakat tgp konusunda bir bilgi vermiyor. Bir başkasının TDP sorusuna 60W cevabı vermişler. Asıl korkum daha yüksek W'lı bir 3050 Ti'dan daha yüksek performans alabileceksem bu parayı çöpe atmak istemiyorum. Bu konuda bir düşüncesi bir bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi?
Ayrıca kafandaki bir soru işaretide üründeki adaptör RTX 3060'lı bir laptopta 120W adaptör bana biraz garip geldi laptoplarla fazla aram yok fakat internet testlerine baktığımda aynı GPU oyunda zaten 80-90W elektrik çekiyor ortalama CPU'nunda testlerde 40 50 civarı harcaması oluyor bu laptop nasıl oluyorda 120W adaptör ile sağlıklı bir performans sergileyebilsin diye düşünüyorum. Buna yakın 3050 Ti'lı sistemlerde bile 180 200W adaptör var bu konuda bilgili birisi ayrıca aydınlatabilirse sevinirim
Ayrıca kafandaki bir soru işaretide üründeki adaptör RTX 3060'lı bir laptopta 120W adaptör bana biraz garip geldi laptoplarla fazla aram yok fakat internet testlerine baktığımda aynı GPU oyunda zaten 80-90W elektrik çekiyor ortalama CPU'nunda testlerde 40 50 civarı harcaması oluyor bu laptop nasıl oluyorda 120W adaptör ile sağlıklı bir performans sergileyebilsin diye düşünüyorum. Buna yakın 3050 Ti'lı sistemlerde bile 180 200W adaptör var bu konuda bilgili birisi ayrıca aydınlatabilirse sevinirim