Excel formül sonucu yanlış hesaplıyor

SpaceSoldier

Kilopat
Yer
Pluton
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Excel de bir bölüm işlemi yaptırmam gerekiyor. Örneğin 0,66/0,018=36 diyor fakat sonuç 36,66. bunu nasıl düzeltebilirim? Ondalık arttırma işlemi işe yaramıyor.

Merhabalar. Excel de bir bölüm işlemi yaptırmam gerekiyor. Örneğin 0,66/0,018=36 diyor fakat sonuç 36,66. bunu nasıl düzeltebilirim? Ondalık arttırma işlemi işe yaramıyor.
Örneğin; =TOPLA(B3:B8) gibi tanımlamalar yaparak böldirebilirsin.

Örneğin; =TOPLA(B3:B8) gibi tanımlamalar yaparak böldirebilirsin.
Lütfen konuyu tam okuduktan sonra cevap verin.

Hocam bende sorunsuz çıkıyor. Ondalık arttırma falan da yapmadım. Direkt olarak =0,66/0,018 yazdım ve böyle gösteriyor:

Excell kaç kullanıyorsunuz bu arada? Yoksa LibreOffice Calc mı kullanıyorsunuz?

Son düzenleme:
Lütfen konuyu tam okuduktan sonra cevap verin.
Okuduğuma cevap veriyorum işte.
Excel ayarlarından ayırmayı virgül ya da nokta seçtiğinden emin olmadığı için ondalık sayıları muhtemelen nokta ile ayırma ayarını açık bıraktığı için kişi hata alıyor, bir sorunun 1 çözümü yok o yüzden uzun uzun anlatmak yerine alternatifi söyledim.

İki nokta koymuşsunuz, ben noktalı virgül koydunuz diye gördüm kusura bakmayın. Noktalı virgül koyunca hücreleri yan yana sıralıyor ve formül toplamaya dönüyor konuyla alakasız dedim içimden.

hocam işlemi tam olarak yazar mısınız? Örnek vs değil, tam olarak yazdığınız nedir?

Formüllerde genel anlamda = ile başlanır. Daha sonra yapacağınız işlemi =0,66/0,018 bu şekilde yazarsanız sonuç 36,7 çıkar fakat ondalık artır derseniz sonuç 36,67 olacaktır tekrar artır derseniz eğer 36,667 diye gidecektir.
36 diye gösteriyorsa eğer yukarıda sayı biçimi olarak sayıyı seçin, hatta tüm sayı biçimlerine tıklayın seçeneklerde en altta olacak oradan yapabilirsiniz.

" . " veya " , " koymanız halinde ya uyarı verir ya da sonucu doğru verir.
Kullandığınız ofis sürümüne göre durum belki değişebilir. Eğer TOPLA(A1:A2) şekilnde yazarsanız ve yine nokta, virgül hatası varsa sonuç yine uygun olmayacaktır.

Özetle; yazdığınız formülü hiç değiştirmeden buraya yazmalısınız ki bir fikrimiz olsun, uygun cevap yazabilelim.

Formül şu; =BÖLÜM(B5;B6)

Dosya Ekleri

• Hata.png
    24,8 KB · Görüntüleme: 53
Formüldeki hata şu; size sadece tamsayı kısmını verecek şekilde formülasyon yapılmış.

Sizin attığınız fotoda da aynı şekilde açıklaması yazıyor.

Size tavsiyem; açıklamalr veya açıklama balonları yaralı şeylerdir, onları dikkate alın.

Yapmak istediğiniz 4 üncü satır boyunca aynı formülü devam ettirmek mi?

Eğer öyleyse fotoda formül yazdığınız hücreye =B5/B6 yazın, enter a basın.

Sonra aynı hücreyi seçin ve hücrenin sağ altında görünen küçücük kareden tutarak sağ doğru devam edin, formül götürdüğünüz yere kadar gidecektir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…