Excel web sürümünden nasıl veri çekilir?

kkank

Hectopat
Makaleler
7
Daha fazla  
İyi Sosyaller;

Online bir Excel dosyasından veri çekmeye çalışıyorum ancak başaramadım, nasıl yapabilirim?

😵 Ücretsiz diye Google'e tablo kullanıyorum ama birden fazla yöntem var veri çekmek için yapmak istediğiniz işlem tam olarak ne? Başka bir sayfadan sizin sayfanıza mı veri çekeceksiniz?

Aslında işlem şu, ekip üyeleri her iş bağladıklarında o etkinliğin bilgisini giriyorlar. Ancak ekip üyelerinin birbirlerinin işlemlerini kısıtlı olarak görmelerini istiyoruz. Ücret bilgisini birbirleri görmesin yani. Hiçbir türlü bunu ayarlayamadığım için herkes için ayrı sayfa açıp bilgileri girmesini isteyeceğim. Bir tane de ekip liderinin herkesi görmesi için ortak dosya oluşturup, her ekip üyesi kendi dosyasına bilgi girdikçe otomatik liderin sayfasına düşsün istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir :)

Bunu sağlayabileceğim bir özellik varsa e-tablolara da geçiş yapabilirim sorun değil.

Sheets üzerinden anlatayım size aynı şekilde işinize yarayabilir.
=Importrange("sayfa linki";"tabloadı!A:B") - bu A ve B arasında ki verileri ekrana yazdırır bu başka bir Excel tablosundan çekmek için. A100:B50 şeklinde kullanılabilir.

Farklı bir sayfadan çekmek için çok yöntem var.
=A1 ( A1 hücresinde ne varsa çeker )
=Sayfaadı!B1 ( başka sayfada ki B1 hücresini çeker )
=EĞER(sayfaadı!B1="";"";sayfaadı!B1) böyle kullanımda B1'i kontrol edip boş mu diye bakıyor boş olursa ekrana veri çekmez hata almazsınız hücre doluysa o hücrede ne varsa ekrana yazdırır.
=EĞERHATA(sayfaadı!B1) eğer ile kullanımları aynı mantıkta hücre boşsa hata vermez doluysa ekrana yazdırır.

umarım faydalı olmuştur.

Çok teşekkür ederim, ancak bunlar sorunumu tam olarak çözmüyor. Örneğin 10 kişi için 1000'er satır ayırsam, lider 10kişinin etkinlikleri için 9000+.satıra gitmek zorunda kalacak. Bir tarafta ekleme yapıldıkça, öbür tarafta ekleme yapılsın mantığıyla çalışan bir şeye ihtiyacım var.

Örneğin bu sayfaya her yeni bir etkinlik eklendiğinde

Bu sayfaya eklensin. Ayrıca ilk linkin aynısından 10 kadar ekip üyesinin her biri için ayrı ayrı mevcut. Her birinde bir ekleme olduğunda ikinci linkteki dosyaya ekleme gerçekleşsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı