Excel'de bir satırda ilk 20 verisi formülle nasıl sıralanır?

Crownguard

Moderasyon Ekibi Üyesi
Süper Moderatör
Makaleler
18
Daha fazla  
Şöyle açıklayayım,

ABC....CECFCJ..DCDD
1TARİHTARİHAHMETMEHMETMURATFATİHTOPLAM
2......3957=EĞER(ETOPLA(C2:CE2;">0")=0;"";TOPLA(C2:CE2))
3......

C2 ile CE2 aralığında tonla verim var. Bunların isimleri de C1-CE1 aralığında yazıyor. Toplamlarını da formülle CF2'ye yazdırttım. Aşağı doğru giden bütün satırlarda böyle. Ben şunu istiyorum, CJ2'den DC'ye kadar, yani ilk 20 en yüksek verinin sırayla bu sütunlara yazılmasını istiyorum. Yani CJ2'de sallıyorum "Mehmet %29.21" (sırasının veya tipinin önemi yok, ismi ve yüzdeliği önemli) şeklinde, en çok olan sayının, toplam sayıdaki yüzdeliğinin yazmasını, DD sütununda da, yani ilk 20'den sonra 21. olanın da "Diğer %12.24" yazmasını istiyorum. 😅 Bunu nasıl yapabilirim?

Bu arada tamamen böyle olmasının zorunluluğu yok. Son birkaç saattir uzun zaman boyunca kullanacağım bir Excel tablosu yapmaya çalışıyorum da, ondan biraz mantıksız şeyler de yapmış olabilirim. Daha mantıklı öneriniz varsa ona da kabulüm.

Selamlar,
Koşullu sıralama komutunu kullandığında işine yaradı mı? Sayı kısmını addan önce yazıp ("%20 Mehmet" gibi) sonra koşullu sıralamadan sayıları küçükten büyüğe dediğinde işe yarayabilir belki.

Selamlar,
Koşullu sıralama komutunu kullandığında işine yaradı mı? Sayı kısmını addan önce yazıp ("%20 Mehmet" gibi) sonra koşullu sıralamadan sayıları küçükten büyüğe dediğinde işe yarayabilir belki.
Selam, demek istediğinizi anlayamadım.

Bir de isimler sabit ama verilerim C3, C4 gibi satırlarda da devam ediyor. Belirtmeyi unutmuşum.

Veriler soldan sağa mı sıralanacak, yukarıdan aşağıya mı?
Soldan sağa.

C..CEtoplamcjck...de
Ahmetmehmetfatih
395formül=17Mehmet %50Fatih %3(kalan 18 adedi, 18 hücreye daha)diğer %4.2
953Ahmet %50Mehmet %3 (kalan 18 adedi, 18 hücreye daha)diğer %4.2

Şeklinde olsun diyorum.

Bu arada dediğim gibi, benim aklıma bu pratik geldi, böyle yapıyorum. Yoksa bana ilk 20'nin sıralamasını, bir de yuzdeliklerini tepe takla attırıp da verseniz önemi yok. Çözülmesi yeterli yani, düzen önemli değil. Dosyada şu an oturmuş bir düzen var, değiştirmesi zor olur ama yapacak bir şey yoksa yapmak zorunda kalacağım.

Ayrıca eğer Excel'de olmuyorsa E-Tablolar'a da geçebilirim. Belki farklı bir şey vardır falan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı