Excel'de kaldı-geçtiye benzer formül kullanarak durumu iyi-kötü olan öğrencileri listeleme

Def2Easyl

Decapat
Daha fazla  
Excel'de öğrencilerin not ortalaması örneğin; 50'den büyükse geçti yazdırıyoruz, ben buna benzer bir şey yapmak istiyorum. Fakat yapacağım şeyde sayısal bir değer yerine text olacak. Durumu iyi-kötü olan öğrencileri listelemek istiyorum. Bunu hangi fonksiyon kullanarak yapabilirim?

Eğer formülünü kullanmanız gerekiyor. Aşağıdaki görsel sizin bahsettiğiniz kaldı-geçti yazılması ile ilgili. Formül en alt satırdaki şekilde.​
Durumunun iyi-kötü olması koşulu neye, hangi duruma göre sağlanacak? Koşul nedir tam olarak anlatmanız gerekiyor.​

Son düzenleme:
Hocam mesela; adı akil gündoğan, durumu iyi olsun. Buna benzer 100 kişi var diyelim listede. Hepsinin durumu iyi-kötü diye belirtilmiş. Ben sadece bu listede Akil Gündoğanı ve durumu iyi olanı başka bir hücreye yazdırmak istiyorum.

Aşağıdaki video size anlatmak istediklerimi daha net anlatacaktır. Videoda bugün doğan kişiler başka bir sayfada listeletiliyor. Anlamadığınız bir husus olursa yine yardımcı olalım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…