Excel'de koşullu biçimlendirme istenilen şekilde çalışmıyor

President1

Kilopat
Yer
İskenderun
Merhaba, Excel'de 2 adet kolonu seçip sırasıyla Koşullu Biçimlendirme > Hücre Vurgulama Kuralları > Yinelenen Değerler > Benzersiz adımını uyguluyorum. Fakat görselde görüldüğü üzere kural bazı sütunlarda çalışıp bazı sütunlarda çalışmamaktadır. Amacım aynı değerlerin beyaz, farklı değerlerin kırmızı renkli olmasıdır.

Ekran görüntüsü 2025-06-22 123148.png

Merhaba. Demek istediğiniz rastgele test etmek için basit bir çalışma yaptım.
Tekrarlanmayanları yeşil, tekrarlananları turuncu olarak işaretledim. Sizin tam olarak yapamadığınız nedir veya yapmak istediğiniz nedir?
Teşekkür ederim.

1751262671533.png

Merhaba. Demek istediğiniz rastgele test etmek için basit bir çalışma yaptım.
Tekrarlanmayanları yeşil, tekrarlananları turuncu olarak işaretledim. Sizin tam olarak yapamadığınız nedir veya yapmak istediğiniz nedir?
Teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 2524007
Yapmak istediğimi kendi attığım görsel üzerinden anlatayım, mesela ilk satırda 2 kolon üzerinde 1.499,70 yazanlar yan yana aynı değerler ve aynı olanların beyaz olarak kalmasını istiyorum. Hemen alt tarafta ise 2.499,98 ve 1.599,90 yazıyor ve bu değerler farklı olduğu için kırmızı renk ile gösterilmesini istiyorum. Fakat işe yaramıyor çünkü Excel dosyasının devamında farklı sütunlar içerisinde bu 1.599,90 gibi değerler yine mevcut. Koşullu biçimlendirme > Yinelenen Değerler komutunun her satır için ayrı olarak uygulanmasını istiyorum anlatabildim umarım.

Ekran görüntüsü 2025-06-22 123148.png

Yan yana yazılmış TL cinsinden fiyatların olduğu bir Excel dosyası bu. Fiyatı aynı olan satırlar beyaz renk kalacak, fiyat farkı olan satırlar ise kırmızı renkle gösterilecek.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı