Merhaba. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Mart Öğretmen Atamaları hakkında tercihler için bir liste yayınlanmadı. e-Devlet üzerinden atama için tercihler yapılacak. İllere göre bir listeleme yapılmış ancak diğer detaylar seçilemiyor.
Ben Excel ile bu veriyi daha anlamlı hale getirebilirim ancak sorun şu ki, açılır penceredeki verileri çekemiyorum. Her il için tek tek uğraşmak istemiyorum. Kısa yolu var mıdır? Teşekkür ederim.
Element seçtiğiniz kısımda üstte console var. Oraya bunu yazıp enter'a basın. Hepsinin dipdibe durduğu çıktı vermesi lazım. En dıştaki kesme işaretleri olmadan hepsini seçip Excel'e atın. Gerisini yazacağım ama bu kısmın çalıştığından emin olalım.
Diğerleriyle karışmasın diye boş bir Excel dosyasının A1 hücresine yapıştırın.
Veri sekmesinde işaretlediğim arkadaşı seçin.
Üstteki zımbırtıyı seçin. Virgül falan yazar Türkçesinde.
Virgülü seçin.
İleri/tamam deyip pencereyi kapatın.
Verilerin hepsini seçin. A1 hücresini seçip Ctrl + Shift + Sağ ok ile yapabilirsiniz.
Ctrl + C ile kopyalayın.
A2 hücresine sağ klik yapıp transpoz olarak yapıştırın. Sonuncu görsel.
1. satıra dikkat edip verilerle istediğinizi yapın.
Konudan bağımsız Eğer atanan öğretmen siz iseniz çok doğru bir tercih yapılmış. Büyük bir kolaylık için teknolojiyi kullanmanız, kullanamayınca araştırmanız takdire şayan. Başarılar.
Konudan bağımsız Eğer atanan öğretmen siz iseniz çok doğru bir tercih yapılmış. Büyük bir kolaylık için teknolojiyi kullanmanız, kullanamayınca araştırmanız takdire şayan. Başarılar.
Maalesef evet. Benim cepteki bilgim buraya kadar. Oradaki seçeği değiştirmeyi bilmiyorum. Bilsem bile Excel'e atma olayı var. Veriyi güzelce almayı bilmiyorum. Liste yerine listeler listesi olacağı için daha da karışacak. Acil bir şey değilse biraz üstüne uğraşırım.
Bir hatam yoksa bu şekilde konsola yazdıkdan sonra ilçeler (okullar) zaten direkt çıkmalı. Onu alıp Excel'de uygun şekle getirirsiniz. Sonrasında konsola gelip iller yazarsanız hangi ilde oldukları da gelmeli. Onu da Excel'de uygun şekle getirip yanına koyarsınız. Excel'de beraber filtreleyip okulların illerini kullanırsınız.
Başlarındaki HIZMET BOLGESI / ALANI kısmını siliyor olmalı. Fazla veya eksik siliyorsa 23 olan sayıyı bir artırıp azaltmayı deneyin. O kısım kalsın istiyorsanız 23'ün içinde bulunduğu, nokta dahil olacak şekilde .slice(23) kısmını silin.
Çok teşekkür ederim, çalıştı. İlk söylediğiniz ile il il çektim, daha sonra da excel'de verileri hücelere böl seçeneği ile böldüm. Biraz kes yapıştır ile, hallettim.