Exe adlı dosyanın içeriğini değiştirme

-Jwol-

Hectopat
Herkese merhabalar. Elimde bir exe dosyası var. Bu exe dosyasinin içinde yazılar var. Bu yazıları nasıl değiştirebilirim? Visual Studio ile mi?

Not: Bir oyun için bir program tasarlatmak istiyorum parayla. Forumda profesyonel coder varsa Discord'dan bana ulaşabilir mi? Jwol#1923

Bak profesyonel coder falan değilim fakat tek bildiğim şey şu .exe dosyasını not defterine atarsan ne yaptığı gözüküyor diye biliyorum. (Yazım denetimi kullanıldı)

Bazı hex editörler var onlar exe'leri hex formatında açıyor. O zaman exe'yi bozmadan bazı string ve integer ifadeleri değiştirmek mümkün ama bu reverse engineeringe falan girer. Rastgele bir şeyleri değiştirirsen exe'yi bozarsın ve çalışmaz. Çalışsa bile saçma bir yerde hata verip crash olur.

Profesyonel coder mevzusuna gelince, evet profesyonel coderim ama yaptıracağın oyuna ve bütçeye göre projeni geliştirebilirim. Özelden ulaşabilirsin.

Programın kendisi birtakım dosyaları extract ediyorsa ve bahsettiğiniz yazılar extract edilmiş dosyaların içindeyse bunları bir metin editörüyle düzenleyebilirsin. Bunun bir RAR dosyası içinden metin ya da word tipi bir dosyayı çıkarıp düzenlemekten bir farkı yok.

Değilse; yani derlenmiş bir programın bizzat kendi içindeki yazısını değiştirmek istiyorsan ve programın kaynak kodlarına da sahip değilsen yapamazsın. Bir kazanda çorba kaynıyor. Aşçı yanlışlıkla elini kesti ve çorba kazanının içine bir damla kan aktı. O bir damla kanı çorbanın içinden tekrar geri çıkarabilir misin? Onu yapabilirsen bu dediğini de yapabilirsin. Bir hex editörü ile programı açıp içine bakarsan neden çorba benzetmesi yaptığımı daha iyi anlayabilirsin.

Peki derlenmiş exelerdeki crack ve modifikasyon işlemlerini nasıl yapıyorlar?

Ben çok defa hex editörüyle içine açmışımdır zaten. Hatta disassembly programlarıyla da açmışımdır. Sana göre çorbadır ama reverse engineering yapan birine göre hiç de çorba değildir. Zaten bu işler öyle herkesin yapabileceğ iişler değil. Çok tecrübe ve bilgi gerektiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…