.exe dosyasındaki virüsler ayıklanabilir mi?

Whister

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. Açmam gereken çok mühim bir program var fakat virüssüz sürümünü bulamadım. Her baktığım genelde trojan iken son baktığım truva atı çıktı. Trojan işine hiç bulaşmak istemiyorum fakat truva atı çok tehlikeli. Bu exe dosyasındaki virüsler ayıklanabilir mi? Veya sadece 1 kere truva atı olanı açsam yarım saatte işimi bitirip silsem sorun olur mu? Bunu şu an kullananlar varmış ve biz de truva atı olduğunu biliyoruz ama kullanıyoruz henüz bir şey olmadı diyorlar. Ne yapmam lazım? :( İşletim sistemim Windows 10 ve Windows 10 Defender kullanıyorum.

Sanal makine kullanın.
Çok mantıklı teşekkürler. :)
Çok özel değilse hangi uygulama?
Çok özel de yıllar öncesinin çok sevdiğim bir oyunu şimdi crack bulunmuyor maalesef. :( Ama sanal makine ile halledicem bakalım.
Bu arada truva atı mı yoksa trojan mı :D
Edit: Arkadaşlar indirirken virüs uyarısı verdi fakat rar içinde ve çıkarttıktan sonra herhangi bir virüs bulunamadı?

Nasıl bir program olduğuna bağlı.

Programın kendisi birtakım dosyaları extract ediyorsa ve sen bunların hangilerinin zararlı, hangilerinin temiz olduğunu biliyorsan güvenli bir ortam ayarlayarak ayırabilirsin. Bu tarz programlarda bu işlemin RAR arşivini çıkarıp istediğin dosyaları ayıklayıp diğerlerini silmekten bir farkı yok.

Programın bizzat kendisi zararlı kod içeriyorsa ve sen sadece programın işine gelen özelliklerini kullanıp, zararlı kısmını programdan ayırıp atmak istiyorsan işte bunu yapamazsın. Çayın içine küp şeker at ve eriyene kadar karıştır. Daha sonra küp şeker olarak geri çıkar. Onu yapabilirsen bunu da yapabilirsin. Aynı hesap.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı