EXE dosyasını her gün aynı saatte kapatıp açmak

jeruslema

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7-8700K - MSI 4060TI - 16GB RAM -
Meslek
IT Uzmanı
Merhaba,

Bir EXE dosyam var. Ben bu dosyayı günün her belirli saatinde otomatik olarak kapanıp tekrardan açılmasını istiyorum. Paralel olarak değil, kapanacak tekrardan açılacak. Bunun ile ilgili Windows görev zamanlayıcı ile ilgili üzerinde çalıştım fakat kapatmıyor.

Python:
import os
import subprocess
import time

def kapat_ve_calistir(exe_yolu):
 # kapat
 subprocess.run("taskkill /f /im uygulama.exe", shell=True) # Değiştirmeniz gereken kısım

# Bekleme süresi ekleyebilirsiniz (istenirse)
 time.sleep(2)

# Belirtilen exe dosyasını çalıştır
 subprocess.Popen(exe_yolu)

if __name__ == "__main__":
 # Çalıştırmak istediğiniz exe dosyasının yolu
 exe_yolu = r"C:\dosyayolu\uygulama.exe" # Değiştirmeniz gereken kısım

# Fonksiyonu çağır
 kapat_ve_calistir(exe_yolu)

Bu kodu Python dosyasına kaydedip, görev zamanlayıcısında hangi saati istiyorsan o saatte açılacak şekilde ayarlayabilirsin. Bu Python kodunu EXE'ye çevirip yine o şekilde de görev zamanlayıcıya koyabilirsin, fark etmez. Ama bunun için çevirmeyi bilmen gerekiyor. Aklıma böyle bir kod yazmak geldi, başka türlü yapılır mı bilmiyorum.

Vakit ayırıp değerlendirmeniz bile benim için kıymetli. Çok teşekkür ederim,i iyi günler.

taskkill komutunu görev zamanlayıcısında yazmak ve exe yi seçen yeni görev koymak işe yaramıyor mu?

ygtylc hocam merhaba,

taskkill komutunu nasıl yazacağım? Bana yardımcı olur musun rica etsem
taskkill komutunu görev zamanlayıcısında yazmak ve exe yi seçen yeni görev koymak işe yaramıyor mu?

Taskkill /f /im (EXE ismi)

Yine de burayı inceleyin:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…