Exe uzantılı dosyalara şifre koyma

• Konuyu başlatan Emoro
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 3.801

Emoro

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Belediyede çalışıyorum burada exe setup dosyasını açtığım vakit kullanıcı adı ve şifre istiyor. Aynı özelliği kendi bilgisayarımda yapmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Windows kullanıcı yetkilendirmesi ile alakalı. Bir windows işletim sisteminde Administrator'dan başka bir kullanıcı oluşturulmuş ve yetkiler sınırlandırılmış ise herhangi bir uygulama çalıştıramaz, kopyalayamaz yada istediğiniz herhangi bir engeli oluşturabilirsiniz. Bkz. Windowsta Kullanıcı Hesaplarını Sınırlama

Setup'a özel bir şey olması muhtemel. Exe şifrelemek, belediyede böyle bir şey yaptıklarını hiç duymadım.
Yani bilemiyorum. Bi' şey yükleyemiyorum sonuçta.
Windows kullanıcı yetkilendirmesi ile alakalı. Bir windows işletim sisteminde Administrator'dan başka bir kullanıcı oluşturulmuş ve yetkiler sınırlandırılmış ise herhangi bir uygulama çalıştıramaz, kopyalayamaz yada istediğiniz herhangi bir engeli oluşturabilirsiniz. Bkz. Windowsta Kullanıcı Hesaplarını Sınırlama
Anladım, tamam. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında ev kullanıcısı tarafından da kullanılsa fena olmaz fakat nedense Windows'u kurulum esnasında böyle bir seçeneğin olduğunu göremedim.
Çünkü Windows kurarken sistem dosyalarına erişim ve yürütme işlemleri arka planda yapılıyor. Yetkisiz kullanıcı ile kurulum olsa her açacağı yükleyeceği dosyaya onay vererek kaç saate kurulabileceğini bir düşün derim :D Bu yüzden öyle bir şey yok. Kurulduktan sonra yetkilendirme işlemi yapılması sağlanmış Windows'da.

Çünkü Windows kurarken sistem dosyalarına erişim ve yürütme işlemleri arka planda yapılıyor. Yetkisiz kullanıcı ile kurulum olsa her açacağı yükleyeceği dosyaya onay vererek kaç saate kurulabileceğini bir düşün derim :D Bu yüzden öyle bir şey yok. Kurulduktan sonra yetkilendirme işlemi yapılması sağlanmış Windows'da.

Demeye çalıştığım şey kurulumun yetkisiz kullanıcı ile yapılması değildi :D Örneğin birçok Linux dağıtımında, kurulum esnasında bir kullanıcı hesabı oluşturursunuz. Kurulum bittikten sonra bilgisayarı açtığınız zaman sizi bu yetkisiz hesap karşılar. Güncelleme, program yükleme gibi işlemler için terminalden root hesabına giriş yaparsınız.

O dediğiniz dediğiniz gibi farklı bir kernel yapıları farklı. Haliyle sistem dosyaları da farklı. Yetkilendirme yönetimi de farklı :D Aynısı olursa çakma Windows gibi olur. Ancak benzer kernel ortak çalışmaları devam ediyor ileride dedikleriniz hepsi olmasa da bazı benzer noktalar karşımıza çıkacaktır.

O dediğiniz dediğiniz gibi farklı bir kernel yapıları farklı. Haliyle sistem dosyaları da farklı. Yetkilendirme yönetimi de farklı :D Aynısı olursa çakma Windows gibi olur. Ancak benzer kernel ortak çalışmaları devam ediyor ileride dedikleriniz hepsi olmasa da bazı benzer noktalar karşımıza çıkacaktır.

Elbette bahsettiğim aynı root sisteminin Windows'a getirilmesi değildi, sadece kurulum sırasında ikinci bir yetkisiz kullanıcı hesabının otomatik olarak oluşturulmasının çok zor bir şey olmayacağını düşünüyorum. Denetim masasında beş on saniye içinde yapabildiğimiz basit bir işlem, kurulum sonrası otomatik olarak gerçekleştirilebilir bence. OS çekirdeğinin bu noktada bahsettiğim şey ile nasıl bir ilgisi olduğunu anlamadım.

OS çekirdeğinin bu noktada bahsettiğim şey ile nasıl bir ilgisi olduğunu anlamadım.
Güvenlik ile ilgili.
Elbette bahsettiğim aynı root sisteminin Windows'a getirilmesi değildi, sadece kurulum sırasında ikinci bir yetkisiz kullanıcı hesabının otomatik olarak oluşturulmasının çok zor bir şey olmayacağını düşünüyorum. Denetim masasında beş on saniye içinde yapabildiğimiz basit bir işlem, kurulum sonrası otomatik olarak gerçekleştirilebilir bence.
Root dediğiniz XP'den bu yana olan Admin hesabı zaten. Çok değişen bir kavram sorunu yok aralarında. Ancak bahsettiğin şey dediğim gibi Windows kurulum sonunda kullanıcı oluşturma işlemini dediğiniz gibi kısa olduğu için ve gereksiz görüldüğünden Admin hesabından yapılması planlanmış.

Ancak Unix tabanıyla Windows tabanı farklı Unix'de root ek olarak yetkilendirme olarak da geçiyor kök klasör olarak da geçiyor. Windows içi yetkilendirme işlemleri oluyor Windows başlangıcında bunları tam tamamlamadığı için yetkilendirme yapmıyor şuan ki sistemde dediğim gibi ilerleyen zamanlarda olabilir çok isteyen olursa Windows geliştirici forumlarına isteğe göre hızlandırabiliyorlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı