Yani bilemiyorum. Bi' şey yükleyemiyorum sonuçta.Setup'a özel bir şey olması muhtemel. Exe şifrelemek, belediyede böyle bir şey yaptıklarını hiç duymadım.
Anladım, tamam. Teşekkür ederim.Windows kullanıcı yetkilendirmesi ile alakalı. Bir windows işletim sisteminde Administrator'dan başka bir kullanıcı oluşturulmuş ve yetkiler sınırlandırılmış ise herhangi bir uygulama çalıştıramaz, kopyalayamaz yada istediğiniz herhangi bir engeli oluşturabilirsiniz. Bkz. Windowsta Kullanıcı Hesaplarını Sınırlama
Çünkü Windows kurarken sistem dosyalarına erişim ve yürütme işlemleri arka planda yapılıyor. Yetkisiz kullanıcı ile kurulum olsa her açacağı yükleyeceği dosyaya onay vererek kaç saate kurulabileceğini bir düşün derimAslında ev kullanıcısı tarafından da kullanılsa fena olmaz fakat nedense Windows'u kurulum esnasında böyle bir seçeneğin olduğunu göremedim.
Çünkü Windows kurarken sistem dosyalarına erişim ve yürütme işlemleri arka planda yapılıyor. Yetkisiz kullanıcı ile kurulum olsa her açacağı yükleyeceği dosyaya onay vererek kaç saate kurulabileceğini bir düşün derimBu yüzden öyle bir şey yok. Kurulduktan sonra yetkilendirme işlemi yapılması sağlanmış Windows'da.
O dediğiniz dediğiniz gibi farklı bir kernel yapıları farklı. Haliyle sistem dosyaları da farklı. Yetkilendirme yönetimi de farklıAynısı olursa çakma Windows gibi olur. Ancak benzer kernel ortak çalışmaları devam ediyor ileride dedikleriniz hepsi olmasa da bazı benzer noktalar karşımıza çıkacaktır.
Güvenlik ile ilgili.OS çekirdeğinin bu noktada bahsettiğim şey ile nasıl bir ilgisi olduğunu anlamadım.
Root dediğiniz XP'den bu yana olan Admin hesabı zaten. Çok değişen bir kavram sorunu yok aralarında. Ancak bahsettiğin şey dediğim gibi Windows kurulum sonunda kullanıcı oluşturma işlemini dediğiniz gibi kısa olduğu için ve gereksiz görüldüğünden Admin hesabından yapılması planlanmış.Elbette bahsettiğim aynı root sisteminin Windows'a getirilmesi değildi, sadece kurulum sırasında ikinci bir yetkisiz kullanıcı hesabının otomatik olarak oluşturulmasının çok zor bir şey olmayacağını düşünüyorum. Denetim masasında beş on saniye içinde yapabildiğimiz basit bir işlem, kurulum sonrası otomatik olarak gerçekleştirilebilir bence.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.