exFat mı? Fat32 mi?

Selim Cengiz

Kilopat
Yer
Erzincan
Daha fazla  
Meslek
Teknisyen
Hem Mac hem de PC kullanıyorum. Malum macOS NTFS'ye kopyalama yapmıyor. Biraz araştırdım ama konu hakkında istediğim bilgiyi bulamadım. Harici HDD'mi Fat32 olarak mı exFat olarak mı biçimlendirsem iyi olur ? Hangisi daha uygun olur ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğrenciyiz abi! Ne demek Arkadaşın açtığı diğer konuda Maestra korsan yazılım talebi yüzünden cevaplamamış.
Öğrenciyiz abi demek bunu söyleyenin öğrenci olduğu anlamına gelir başka bir anlama gelmez. Bana korsan yazılım bul dediğini görmedim. Fat32 mi kullanayım exFat mı demiş, yazılım istememiş hele korsan yazılım hiç istememiş. Yazılım önerilmiş o da öğrenciyim alamam demiş. Diğer konuyu bilmem burayla alakası yok.

Daha önce aynı problemi yaşamıştım. Windows, linux ve macOS beraber kullanıyordum. En mantıklısı NTFS kalsın. Diğer dosya türlerine program kurmak ve kaldırmakta, dosya boyutlarında problemler oluyor. Linux zaten okuyor. Mac için de Tuxera NTFS yada Paragon NTFS programını kurarsan okur.

Benim tek istediğim elimdeki 1 TB'lık HDD'ye dosyalarımı rahat bir şekilde kopyalayabilmek. Bir çok insanın aklına ''MacBook aldıysan programı alacak paranda vardır'' gibi düşünceler gelebilir. Bilgisayar hediye sayılabilir; arkadaşım bozmuş bana verdi bende yaptım kullanıyorum. Mid 2010, zaten çok büyük bir performansı yok. Sadece bazı ihtiyaçlarımı karşıladığı için kullanıyorum. Bulabildiğim en uygun yöntemde dosya sistemini değiştirmek ama hangisinin uygun olduğunu bir türlü öğrenemedim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı