Exper Bilge notebooku güçlendirme

375558

Hectopat
Elimde Kocaeli dağıtımı bir Exper Bilge var. Gayet güzel çalışıyordu ancak sonradan başlangıçta şifre istemeye başladı. Ben de BIOS'u RAM'ın altındaki parçadan sıfırladım. Ancak sonradan fark ettim ki bilgisayarın HDD kablosu kırılmış, orijinalinden bir tane daha aldım o da kırıldı (şimdilik flaşa Windows 7 kurduk öyle kullanıyoruz). Anlayacağınız bu kablo çok dayanıksız bir kablo, ben şu an kullandığım bilgisayarın HDD'sini 4-5 defa değiştirdim çok şükür bir şey olmadı. Neyse ayrıca PC'nin RAM'ı biraz az ve işlemcisi tek çekirdekli (Intel Atom kullanıyor). Benim istediğim bu Notebook'u biraz daha güçlendirmek, lütfen aşağıya "ondan bir cacık olmaz, at gitsin o eski bilgisayarı, o bilgisayara ne yaparsan yap iyi olmaz vb." şeyler yazmayın.

Aklımda HDD konusu hakkında birkaç fikir var(işe yarıyıp yaramıyacağını aşağıya yazarsanız sevinirim):
1. Başka benzer bir kablo alıp takmak.
2. Anakartın üzerindeki HDD kablosu giriş yerini çıkarıp yerine farklı bir kablonun giriş yerini takmak.

Bilgisayarın sistemi:
  • 1 GB DDR3 1333MHz RAM
  • 32 GB flaş bellek
  • Intel Atom N455 1.66 GHz
  • 32 bit (16 da olabilir) 512 MB ekran kartı
  • 11.1" ekran
  • Windows Vista 64 bit ve Windows 7 32 bit işletim sistemlerini destekliyor

Aşağıya RAM bellek linki (mümkünse gittigidiyor ve ucuz), işlemcisinin değişip değişmediğini [eğer değişiyorsa daha iyi işlemci linki(mümkünse gittigidiyor ve ucuz)] ve HDD konusundaki fikirlerimi yorumlarsanız sevinirim.

O laptopta başka bir SATA portunun bulunduğunu düşünmüyorum ama siz yine de içini açıp bir bakın, eğer başka bir HDD yuvası veya SATA portu varsa HDD'yi oraya takabilirsiniz. Onun dışında alternatif olarak M2 slotu varsa M2 SSD takabilirsin.

RAM konusunda içinde kullanılan RAM'i bilmeden net bir yorum yapamayız, RAM'inizin detaylı bilgilerini ve anakartınızın maksimum desteklediği RAM miktarını paylaşırsanız ancak o şekilde yardımcı olabiliriz.

RAM anakarta yapışık mı yoksa çıkabilen slot mu?
Slot, hatta elimde 2 GB'lik RAM vardı onla deneyecektim 1600 MHz imiş.
O laptopta başka bir SATA portunun bulunduğunu düşünmüyorum ama siz yine de içini açıp bir bakın, eğer başka bir HDD yuvası veya SATA portu varsa HDD'yi oraya takabilirsiniz. Onun dışında alternatif olarak M2 slotu varsa M2 SSD takabilirsin.

RAM konusunda içinde kullanılan RAM'i bilmeden net bir yorum yapamayız, RAM'inizin detaylı bilgilerini ve anakartınızın maksimum desteklediği RAM miktarını paylaşırsanız ancak o şekilde yardımcı olabiliriz.
Maksimum 2 GB destekliyor.
Ayrıca farklı bir HDD yuvası yok.
Bir de bu PC 2009 yılında mı ne çıkmış M2 slotunun olduğunu sanmıyorum.

Maksimum 2 GB destekliyor.
Ayrıca farklı bir HDD yuvası yok.
Bir de bu PC 2009 yılında mı ne çıkmış M2 slotunun olduğunu sanmıyorum.

Hocam deneyebilirsiniz. Sistem otomatik olarak MHz'sini düşürüyor zaten. Ayrıca beni yanlış anlamayın ama satacak olsanız 150 TL'ye zor gidecek bir laptop için para harcamak çok da mantıklı değil. 80 TL'ye RAM alsanız, bir de HDD kablosu falan derken 100'ün üzerini geçer harcamalar. Eğer başka alternatifiniz yoksa bir şey diyemem tabii.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı