Elimde Kocaeli dağıtımı bir Exper Bilge var. Gayet güzel çalışıyordu ancak sonradan başlangıçta şifre istemeye başladı. Ben de BIOS'u RAM'ın altındaki parçadan sıfırladım. Ancak sonradan fark ettim ki bilgisayarın HDD kablosu kırılmış, orijinalinden bir tane daha aldım o da kırıldı (şimdilik flaşa Windows 7 kurduk öyle kullanıyoruz). Anlayacağınız bu kablo çok dayanıksız bir kablo, ben şu an kullandığım bilgisayarın HDD'sini 4-5 defa değiştirdim çok şükür bir şey olmadı. Neyse ayrıca PC'nin RAM'ı biraz az ve işlemcisi tek çekirdekli (Intel Atom kullanıyor). Benim istediğim bu Notebook'u biraz daha güçlendirmek, lütfen aşağıya "ondan bir cacık olmaz, at gitsin o eski bilgisayarı, o bilgisayara ne yaparsan yap iyi olmaz vb." şeyler yazmayın.
Aklımda HDD konusu hakkında birkaç fikir var(işe yarıyıp yaramıyacağını aşağıya yazarsanız sevinirim):
1. Başka benzer bir kablo alıp takmak.
2. Anakartın üzerindeki HDD kablosu giriş yerini çıkarıp yerine farklı bir kablonun giriş yerini takmak.
Bilgisayarın sistemi:
Aşağıya RAM bellek linki (mümkünse gittigidiyor ve ucuz), işlemcisinin değişip değişmediğini [eğer değişiyorsa daha iyi işlemci linki(mümkünse gittigidiyor ve ucuz)] ve HDD konusundaki fikirlerimi yorumlarsanız sevinirim.
Aklımda HDD konusu hakkında birkaç fikir var(işe yarıyıp yaramıyacağını aşağıya yazarsanız sevinirim):
1. Başka benzer bir kablo alıp takmak.
2. Anakartın üzerindeki HDD kablosu giriş yerini çıkarıp yerine farklı bir kablonun giriş yerini takmak.
Bilgisayarın sistemi:
- 1 GB DDR3 1333MHz RAM
- 32 GB flaş bellek
- Intel Atom N455 1.66 GHz
- 32 bit (16 da olabilir) 512 MB ekran kartı
- 11.1" ekran
- Windows Vista 64 bit ve Windows 7 32 bit işletim sistemlerini destekliyor
Aşağıya RAM bellek linki (mümkünse gittigidiyor ve ucuz), işlemcisinin değişip değişmediğini [eğer değişiyorsa daha iyi işlemci linki(mümkünse gittigidiyor ve ucuz)] ve HDD konusundaki fikirlerimi yorumlarsanız sevinirim.