Exper minibook HDD'si sistemi bozuyor

375558

Hectopat
Merhaba, internetten bir ikinci el Exper okul bilgisayarı aldık. Sonra BIOS'u kilitlendi. biz de kısa devre yaptırıp sıfırladık, fakat bilgisayarı başlatınca "FreeDOS yükleniyor" yazıyordu. Ben de Windows 8.1 yükleyip formatlamayı denedim, fakat komut istemine "diskpart" yazıyorum cevap gelmiyor. Neyse harddiski çıkardım ve 500 GB'lik yedek harddiskimi taktım, ama yerine takınca bilgisayar açılır gibi oluyor kapanıyor. Yuvasından çıkarttım (SATA kablosu takılı fakat yuvadan çıkarttım) açtım, bu sefer de "setup için Del" kısmında kalıyor. Ne yapabilirim bir bilen yazabilir mi?

Not: 500GB'lik harddisk ilk başta çalışmıştı Windows 7 yüklüydü, sonra işletim sistemini değiştirince böyle oldu.

Exper sistem özellikleri:

Intel atom 1.66 GHz X86 işlemci.
1 GB 1333 MHz DDR3 RAM.
500 GB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
O bilgisayar gündelik hayatta hiçbir işinize yarayacağını sanmıyorum. Ders bile açmaz. BIOS'u yeniden kontrol edin belki yanlış bir şey yapmışsınızdır. Yada kendi kendine yanlış ayar uyguluyordur. HDD kabloyla mı yoksa direk bağlantı mı?

Kablolu ve şimdi sorunu anladım, SATA kablo kopmuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…