Exper monitör çalışmıyor

Serco Ramos54

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba oncelikle. Benim Exper 19 inç ekranim vardi bazen calisiyordu bazen calismiyordu. Nedeni ise evde topraklama olmaması diye biliyorum. Gećen gün bozuldu sinyal falan hiç gelmedi içini açtım bir seyler denedim. Simdi hiç acilmacak gibi duruyor. İcini açıp lehimlesem sorun gider mi sizce? Ekranın arkasında tehlikeli voltaj vardir acmayiniz diyor. Ne yapmam gerek? Bütçem de yok o yuzden kendim tamir etmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba oncelikle. Benim Exper 19 inç ekranim vardi bazen calisiyordu bazen calismiyordu. Nedeni ise evde topraklama olmaması diye biliyorum. Gećen gün bozuldu sinyal falan hiç gelmedi içini açtım bir seyler denedim. Simdi hiç acilmacak gibi duruyor. İcini açıp lehimlesem sorun gider mi sizce? Ekranın arkasında tehlikeli voltaj vardir acmayiniz diyor. Ne yapmam gerek? Bütçem de yok o yuzden kendim tamir etmek istiyorum.
Enerji gelıyorsa monitöre öncelikle vga kablonu test et. Sonrasında bilgisayarında ekran kartı varsa onu test et ekran kartı yoksa bilgisayarın çözünürlüğünü düşür öyle test et. Hiç bir şekilde göruntu alamıyorsan monitör ü değiştir. Lehim falan ekran tamırınden anlıyorsan yapabilirsin fakat sanırım anlamıyorsun o yzden ordaki mesaj ı ciddiye al bulaşma

Eğer elektronik bilgin yoksa asla açmanı ve bir işlem yapmanı önermem çünkü yüksek voltaj bulunmaktadır. Soruna gelecek olursak ya besleme katında (kondanstörlerde) problem var ya da florasan arızası muhtemel ki bu arızanın çözümü yoktur. Besleme katındaki sorun çözülebilir bir televizyoncu veya bilgisayarcıya götürebilirsin. Kesin çözümü monitör almak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı