Exper USB'den başlatınca siyah ekran

yunus doğruu

Megapat
Daha fazla  
Dizüstü bilgisayarımın BİOS güncellemesini yapmaya çalışıyorum. Exper'in sitesinden güncel BİOS'u İSO dosyası olarak indirdim USB'ye kurdum fakat bilgisayarı USB'den başlatınca siyah ekranda kalıyor. BOOT menüden USB'yi birinci sıraya alıp başlatıyorum siyah ekranda bekliyor, hiç tepki vermiyor. CD'ye yazdırıp çalıştırdığımda bu sefer direk Windows açılıyor bilgisayar çalışıyor. Ne yapmam gerek? Bilen biri yardımcı olursa sevinirim.

BIOS güncellemesi, BIOS üzerinden yapılmıyor muydu? Neden boot etmek için USB belleği seçiyorsunuz? En azından eski bilgisayarımda, BIOS üzerinden güncelleniyordu.
Benim bilgisayar Exper MS 1688. BİOS üzerinde güncelleyebileceğim bir seçenek yok maalesef. Bende Exper'in sitesinden yayınladığı güncel BİOS'u indirip yapmayı denedim fakat olmuyor. USB siyah ekranda kalıyor.
Boot önceliğini usb bellek olarak biosta değiştiriniz.
Hocam hem BIOS ekranında hem de BOOT menüde birinci sıraya USB'yi almama rağmen siyah ekranda kalıyor.

Ya uyumlu değil işlemci ya da tam olarak bootlu yapamadınız elinizdeki USB'yi, yaptığın işlemleri sırası ile yazar mısın?

İndirdiğiniz RAR'lı dosyayı açmadan yazdırmalısınız. USB ya da CD'ye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ilk başta Iso dosyasını cd ye çekip denedim ama olmadı. Bilgisayar boş gösteriyor cd yi. Gittim kasadan çektim cd kontrol ettim çekmiş, leptop yine boş olarak algıladı. İndirdigim Iso dosyasını Winrar olarak açtım ve çıkardım, Usb yi FAT32 olarak bicimlendirip Winrardan buraya çıkarttım. Bilgisayarı kapatıp Biostan USB yi birinci sıraya alıp başlayınca siyah ekranda kalıyor. Sol üst köşede beyaz çizgi yanıp sönüyor siyah ekranda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…