Exper W240HU W250HUQ Laptopa Soğutma

Magic_Lord

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptopum çok ısınıyor ve kasıyor ama hiç de yavaş değil aksine hızlı ama şu sesten nefret etmeye başladım sürekli kasma sesi çıkarıyor. Soğutucu aldım da bi etki ettiği söylenemez. İçini açmadan arkasındaki deliklerden çektirdim çünkü içini açmaya biraz korkuyorum. Şu ses gitmesi için önerilerinizi bekliyorum.
Windows 8.1 Pro 64 bit kullanıyorum.
Exper W240HU W250HUQ
Ekran kartı: İntel Hd Graphics (çok kötü bir ekran kartı,değiştirilse değiştirirdim.)
Bios'u güncel.
4GB RAM. 2.00 GHz işlemci.

Sıcak havanın çıkış sesi mi yüksek?

Yoksa fandan zarıl zurıl ses mi geliyor?

Eğer fandan ses geliyorsa rotasyonu bozulmuş demektir.. Yok hava çıkış sesi rahatsız ediyorsa o zaman en kesin çözüm laptopu arkasından açmak, hava çıkış kanallarını, fanı ve biriken tüm tozu temizlemek..

Ayrıca yapılacak olan temizlikten sonra laptopu mümkün olduğunca koltuk, yorgan, battaniye, halı gibi sürekli kendi içinde ya da üstünde toz barındırmaya müsait eşyaların üzerinde kullanın derim.. Öbür türlü toz en büyük dert..

Son düzenleme:
Hocam benim görüşüme göre her iki yerden de ses geliyor ama daha çok fandan geliyor gibi. Şimdi bilgisayarcıya temizlettirirdim ama 60 TL istiyor kazık yerim gibi geldi bana ama termal macun sürerse belki yaptırırım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı