Exper XCELLERATOR DEX209 veya Toplama PC ?

Makaleler
1
Yer
/
Merhabalar forum ahalisi. Bir bilgisayar alma telaşı içerisindeyim. 2 ay içinde alacağım. Ama hangisini alayım karar veremedim. İlk önce aklıma toplama geldi. 7.000 TL bütçeyle kafamda tasarladım.

pc.PNG

Sonra düşündüm ki kendime toplama konusunda güvenemedim. 5.000 TL civarı hazır bir bilgisayar bulayım dedim ve Exper kararında durdum. Bir baktım. Sizde bakınız

www.vatanbilgisayar.com: EXPER GAMING INTEL CORE İ7 4790K 4 GHZ 16GB 2TB+128GB 4GB NVIDIA GTX760 WIN 8.1 - Vatan Bilgisayar

Sonra gelecekte fakir olabileceğim ihtimalini göz önünde bulundurarak farklı bir bilgisayar baktım.

www.vatanbilgisayar.com: HP L2N63EA INTEL CORE İ7 4790S 3.2 GHZ 12 GB 2 TB 4 GB NVIDIA GTX745 WIN8.1 - Vatan Bilgisayar

Amacım zaten belli bilgisayar almadaki. Daha lise 1 öğrencisiyim (Neden yaş kısmında 30 yazıyor hiçbir fikrim yok.) ve Allah izin verirse ilk döneme göre karnem iyi olacak ve bu bilgisayarlardan birini alacağım. Bir nevi karne hediyesi. Oyun oynamak ilk amacım. Ayarlar high olsun yeter. Elimdeki bilgisayar Minecraft bile kaldırmıyor. Arkadaşımın bilgisayarı AMD Athlon II X4 ve ATI HD6870 (pek emin değilim.) ve 8 GB RAM bugün bu bilgisayar ile Battlefield 4 oynadık. 2.800 TL fiyatı olan bilgisayar idare edebilir diye düşünüyorum. 3 yıl gibi bir süre kullanacağım.
Bu arada dua ediniz ki karnem iyi olsun sınavlarım iyi geçsin.

Merak eden olur mu bilmem ama bu da şimdiki bilgisayarım HP Pavilion dv5 1102et.

Ekran Alıntısı.PNG

(Neden o numaraları kapadığım ile ilgili hiçbir fikrim yok. Ağabeyim çizdi üstlerini.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazır sistem alma. Toplama iyidir. Tam bütçe ver, ona göre bir şeyler yaparlar diyeceğim fakat 2 ay sonra alacağınızdan dolayı şu an yardım etmem size. Almadan 1 hafta önce açmak lazım konuyu.

Zaten amaç şimdiden bilgi toplamak. Bana neden toplama bilgisayar yapmam gerektiğini açıklar mısınız ?
Hazır sistemlerde "genellikle" ilk göz kamaştırsın diye intel i7 işlemci koyuyorlar yine aynı şekilde 8gb ram ama 1333mhz vb düşük performans da ram oluyor, ekran kartı da aynı şekilde oluyor...
Senin yazdığın Exper Bilgisayarla benim bilgisayarımın özellikleri hemen hemen aynı ama arada yaklasık 1000 tl ye yakın fark var. Marka üstüne kendi kaar'ınıda koyuyor. Yani her türlü kendin toplaman daha avantajlı oluyor.

Sen eğer bana i7 4790K işlemciye sahip bilgisayara GTX 760 takmayı açıklayabilirsen ben de bunu açıklayabilirim. :D

Neyse, oyun oynamak ilk amacı olan bir kişi en büyük yatırımı EKRAN KARTI'na yapmak zorunda. Bu bir satış stratejisi. İşlemci iyi olunca her oyunu açar mantığıyla hazırlıyorlar hazır kasaları. Tabi, i7'yi gören, bu işlerden pek anlamayan kısım da ''Ooo, i7 işlemci var bilgisayarda.'' diye atlıyor. Hazır kasa hiçbir zaman vermez karşılığını parasının. Emin ol, Lise 1 öğrencisi için 7.000 TL'lik bir bilgisayar da çok lüks. Ailene yüklenmene gerek yok bu konuda hiç. Sana 4500-5000 TL'lik bir sistem fazlasıyla yetecek. Her istediğin oyunu istediğin ayarda akıcı oynayacaksın, emin ol. İlerde de (3-4 yıl sonra) 3-5 parça takviyesi ile Üniversite hayatına kadar işini fazlasıyla görecektir.

www.vatanbilgisayar.com: Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: MSI GTX 980 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: Corsair 8Gb (2X4Gb) Vengeance Ddr3 1600Mhz Cl9 Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: Zalman Z11 Plus Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 650W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: Seagate 3.5" 1Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: Samsung 250Gb 840 Evo Sata 3.0 (Okuma 540Mb / Yazma 520Mb) Ssd - Vatan Bilgisayar

Monitör olmadan böyle bir tavsiyede bulunabilirim. Seçim senin. İstersen i7 işlemcili sistem de alabilirsin ama çok büyük bir artın olmaz. İyi bir de işlemci soğutucu aldın mı bu işlemcinin yanına, sağlam bir O.C yaparsın.

Sen eğer bana i7 4790K işlemciye sahip bilgisayara GTX 760 takmayı açıklayabilirsen ben de bunu açıklayabilirim. :D

Bu gönderme bana sanırım :ROFL: Yeni ekran kartı almayı düşünüyorum bende ama kararsız kaldım R9 290x mi sizce daha iyi yoksa GTX 970 mi ?
(Konuyu işgal gibi oldu ama göndermeden sonra sormak istedim ) :LOL:

hazır kasalarda parçalar dan en az biri yetersiz oluyor ama kendin toplasan aynı paraya bütün parçalar yeterli olur.

Bu gönderme bana sanırım :ROFL: Yeni ekran kartı almayı düşünüyorum bende ama kararsız kaldım R9 290x mi sizce daha iyi yoksa GTX 970 mi ?
(Konuyu işgal gibi oldu ama göndermeden sonra sormak istedim ) :LOL:
970 tabikide.

@Emir Bilen Gönderme yoktu valla. :D Arkadaş da cevap vermiş GTX 970 üzmez seni.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı