Exper xera PC Flex XC252 sistem alınır mı?

hacıbakir

Hectopat
Daha fazla  
Merhabaalr arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi bir sistemi soracağım. Ben kasa için para biriktiriyordum ama ekran kartı veya hazır kasa indirimlerini de takip ediyordum ve gözüme bir indirim kaçti, Intel i3 12100F işlemci ve Intel Arc A750 ekran kartlı bir sistem 15k. Sizce alınır mı?(bütçem 15k para biriktiriyorum dediğim gibi, sadece bunu alayim mi yoksa birkaç ay daha bekleyeyim mi diye sordum bu soruyu)
Not: Laptop kullanıcısıyım ilk kasam olacak.
Kasa linki:EXPER Xera PC Flex XC252 ORC İ3 12100F H610 2X8GB 500GB M2 SSD Intel ARC A750 8GB 550W 80+PSU FDOS (FSP CMT 218 Kasalı) Fiyat & Özellik | MediaMarkt

Bunu almadım ama AMD sistem aldim.
ben de oğluma foza horizon, beam engine drive asetto corsa traffci mode kasmayacak güzel oynayacak alt bütçeli bir sistem arıyorum. bu yazdığınız şu anda halen satılıyor. 18.000 TL civarına. acaba alsak bu oyunlarda sıkıntısız oynarmıyız diye düşündüm. çok fazla bütçem de ayıramayacağım açıkçası.

Ben de oğluma foza Horizon, beam Engine Drive Assetto Corsa traffci mode kasmayacak güzel oynayacak alt bütçeli bir sistem arıyorum. Bu yazdığınız şu anda halen satılıyor. 18.000 TL civarına. Acaba alsak bu oyunlarda sıkıntısız oynar mıyız diye düşündüm. Çok fazla bütçem de ayıramayacağım açıkçası.

Intel'in yazılımsal eksikliği oluyor diyorlar ben o yüzden bekleyip 20 k ya AMD'li bir sistem aldım indirimle. Eğer ki sizde oğlunuz çoğu oyunu kaldıran fiyat performans bir sistem isterseniz sizde AMD tercih edebilirsiniz. İncehesap, Hepsiburada, İtopya gibi sitelerdeki kasa indirimlerini takip ederseniz illaki güzel bir tane bulursunuz ama illaki o sistem kötü mü derseniz değil bence rahatlıkla dediğiniz oyunları kaldırcağını düşünüyorum ortalama sekmentte en iyi seçeneklerden biri o ekran kartı çünkü.

Intel'in yazılımsal eksikliği oluyor diyorlar ben o yüzden bekleyip 20 k ya AMD'li bir sistem aldım indirimle. Eğer ki sizde oğlunuz çoğu oyunu kaldıran fiyat performans bir sistem isterseniz sizde AMD tercih edebilirsiniz. İncehesap, Hepsiburada, İtopya gibi sitelerdeki kasa indirimlerini takip ederseniz illaki güzel bir tane bulursunuz ama illaki o sistem kötü mü derseniz değil bence rahatlıkla dediğiniz oyunları kaldırcağını düşünüyorum ortalama sekmentte en iyi seçeneklerden biri o ekran kartı çünkü.
teşekkürler

Rica ederim. Eğer bir sorunuz olursa bu konu üzerinden bana yazabilirsiniz.
bu hazır sistem de var ama arada 7.000 TL fark var. bu 25.999 TL. sizce değer mi ?

Birde Vatan da aşağıdaki toplama şeklinde şöyle bir AMD li sistem var.

bunlar bütçeyi biraz aşıyor ama değerse zorlamaya çalışırım almak için. yardımcı olursanız sevinirim.

Bu hazır sistem de var ama arada 7.000 TL fark var. Bu 25.999 TL. Sizce değer mi?

Bir de vatan da aşağıdaki toplama şeklinde şöyle bir AMD'li sistem var.

Bunlar bütçeyi biraz aşıyor ama değerse zorlamaya çalışırım almak için. Yardımcı olursanız sevinirim.

Alttaki AMD'li sistemin bir benzeri bende de var sadece marka farklı bende ben herhangi bir sıkıntı yaşamadım 1 aydır kullanıyorum onu zorlayabilirseniz veya o sistemin indirimle alabilirseniz tavsiye ederim. Ama üstte attığınız RTX 4060'lı sistem ondan bir tık daha iyi performans gösterebilir ben sadece üsteki sistemde anakartın DDR4 mü yoksa DDR5 mi olduğundan emin olamadım onu belirtmemişler DDR4 ise dediğim arada ufak bir fark olur performans açısından DDR5 anakartı varsa o zaman ileride yeni bir sistem almak yerine sistem parçalarını yenileyerek paradan tassaruf edebilirsiniz ileriye dönük avantajı olur. Bu arada RX7600 ekran kartıyla RTX 4060 arasında ufak bir fark olur dedimde yanlış anlaşılmasın diye onu düzeltiyim mesela RX7600 le bir oyunda en iyi grafiklerle 80 FPS alıyorsaniz bu RTX 4060'ta 85 ila 90 arası olabilir oyundan oyuna değişir. Bunun için ekran kartları inceleme videoları var bir tanesinin örneğini koyuyorum buraya daha iyi anlarsınız.

Bu video size daha açıklayıcı olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kısaca 25k ya o sistem değer mi yoksa 22K'lık öbür sistemden bir farki yok mu derseniz aralarında performans açısından fark var verdiğiniz aradaki 3 bine o performansa değer mi değer ancak sizin de bütçenizin çok olmadığı bir gerçek. 2 sistemde çocuğunuzun istediği oyunu rahat şekilde oynatır.

Son düzenleme:
teşekkürler. bakalım bir düşüneyim duruma göre kara vericem. ben neredeyse aşağıdaki sistemi alıyordum. şimdi tekrar bir düşünücem. bu aşağıdaki sistem de bahsettiğm oyunları NBA basket oyunlarını oynatır sanıyorum değil mi ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı