Explorer.exe - Yapılandırılan Kimlik Yanlış Hatası

Eray Akpınar

Hectopat
Daha fazla  
Dün, bilgisayarımı her zamanki gibi kapatıp sinemaya gittim. Gelip açtığımda açılması normalden 3-4 kat daha hızlı sürdü ve açıldığına simsiyah bir ekran geldi. Sağ tıklayıp yenile yapınca masaüstü simgelerine erişebildim. Herhangi bir klasöre girmek istediğimde:
"Explorer.EXE
Yapılandırılan kimlik yanlış olduğundan sunucu işlemi başlatılamadı. Kullanıcı adını ve parolasını denetleyin." hatası almakla beraber alt bardaki kısayollarıma da ulaşamıyor; denetim masası, bilgisayarım gibi yerlere giriş sağlayamıyor ve klavyeden Windows tuşuna basınca hiçbir tepkime almıyorum. İşin garip yanı; bilgisayarım oyunları, programları sorunsuz bir şekilde açıyor. Sadece belgeleri ve klasörleri açamıyorum, bu hatayla karşılaşıyorum. Birkaç yerde hatanın HardDisk ile alakalı olduğunu okudum. Fakat tam olarak karar veremedim. Yardımcı olacak var mı?

Not: Yedeklenecek bütün dosyalarımı Google Drive üzerine yedekledim, o yüzden nasıl yapıldığını bilmediğim Hard Disk formatı eğer çözümse, nasıl yapılacağını anlatmanız kabulümdür.

CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve alttaki komutları tek tek girip Enter'a basıp sırasıyla bitmesini bekle.
  • Sfc /Scannow
  • Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
  • Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
  • Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Selamun Aleyküm Öncelıkle Arkadaşımın Aldıgı Hatanın Aynısını Alıyorum Önerdiklerinizimi yapıyım ? teşekürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…