Gürsel Kılavuz Kilopat Katılım 17 Kasım 2016 Mesajlar 415 Daha fazla Cinsiyet Erkek 27 Eylül 2025 #1 Arkadaşlar, aşağıdaki sistemim için bütçeye uygun, garantili 2 RAM satın aldım. RAM'lerde EXPO desteği var ancak benim sistem Intel. Sizce XMP profilde sorun çıkarır mı, yoksa manuel ayarlayıp frekansı mı yapmam gerekiyor? Sistem: ASUS Prime B860 Plus Wi-Fi DDR5. Intel Core Ultra 7 265KF. Satın aldığım RAM'ler: G.Skill Trident Z Neo 32 GB DDR5 7200 MHz CL34, AMD EXPO destekli. Kutu üzerinde XMP ibaresi yok. Bu durumu sonradan fark ettim. Sorunsuz çalışır diyorlar ama emin olmak istedim. Son düzenleyen: Moderatör: 27 Eylül 2025
Arkadaşlar, aşağıdaki sistemim için bütçeye uygun, garantili 2 RAM satın aldım. RAM'lerde EXPO desteği var ancak benim sistem Intel. Sizce XMP profilde sorun çıkarır mı, yoksa manuel ayarlayıp frekansı mı yapmam gerekiyor? Sistem: ASUS Prime B860 Plus Wi-Fi DDR5. Intel Core Ultra 7 265KF. Satın aldığım RAM'ler: G.Skill Trident Z Neo 32 GB DDR5 7200 MHz CL34, AMD EXPO destekli. Kutu üzerinde XMP ibaresi yok. Bu durumu sonradan fark ettim. Sorunsuz çalışır diyorlar ama emin olmak istedim.
Akira.exe Hectopat Katılım 16 Ekim 2023 Mesajlar 2.350 Çözümler 71 27 Eylül 2025 #2 BIOS'ta XMP gözüküyorsa seç kullan. Yoksa elle ayarlaman lazım.
Gürsel Kılavuz Kilopat Katılım 17 Kasım 2016 Mesajlar 415 Daha fazla Cinsiyet Erkek 27 Eylül 2025 #3 Akira.exe dedi: BIOS'ta XMP gözüküyorsa seç kullan. Yoksa elle ayarlaman lazım. Genişletmek için tıkla... Sorunsuz çalışır mı yani hocam manuelde olsa?
Akira.exe dedi: BIOS'ta XMP gözüküyorsa seç kullan. Yoksa elle ayarlaman lazım. Genişletmek için tıkla... Sorunsuz çalışır mı yani hocam manuelde olsa?
Toran Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 5 Mayıs 2020 Mesajlar 1.960 Çözümler 30 27 Eylül 2025 #4 Çalışır hocam sorunsuz. Sadece EXPO AMD için özel konfigüre edilmiş gibi düşün. Yoksa AMD'de XMP, Intel'de EXPO kullanabilirsin.
Çalışır hocam sorunsuz. Sadece EXPO AMD için özel konfigüre edilmiş gibi düşün. Yoksa AMD'de XMP, Intel'de EXPO kullanabilirsin.
Akira.exe Hectopat Katılım 16 Ekim 2023 Mesajlar 2.350 Çözümler 71 28 Eylül 2025 #5 Gürsel Kılavuz dedi: Sorunsuz çalışır mı yani hocam manuelde olsa? Genişletmek için tıkla... Evet. Senin manuel sececeğin değeri RAM otomatik ayarlıyor. Desteklemeyen RAM takarsan da bilgisayara bir şey olmaz. RAM hatası verir duzeltirsin.
Gürsel Kılavuz dedi: Sorunsuz çalışır mı yani hocam manuelde olsa? Genişletmek için tıkla... Evet. Senin manuel sececeğin değeri RAM otomatik ayarlıyor. Desteklemeyen RAM takarsan da bilgisayara bir şey olmaz. RAM hatası verir duzeltirsin.
Luvyan Hectopat Mahalle Bilgisayarcısı Katılım 30 Ekim 2021 Mesajlar 3.104 Çözümler 5 Daha fazla Cinsiyet Erkek 28 Eylül 2025 #6 Sorun olmaz profile kısmına göz at oradan frekansı kontrol et düşük kalıyorsa elle yukselticeksin sadece.
Sorun olmaz profile kısmına göz at oradan frekansı kontrol et düşük kalıyorsa elle yukselticeksin sadece.
Gürsel Kılavuz Kilopat Katılım 17 Kasım 2016 Mesajlar 415 Daha fazla Cinsiyet Erkek 30 Eylül 2025 #7 Luvyan dedi: Sorun olmaz profile kısmına göz at oradan frekansı kontrol et düşük kalıyorsa elle yukselticeksin sadece. Genişletmek için tıkla... Sistem sorunsuz acildi. 7200 mt/s ve cl34 cpu z ve bios gosteriyor. Occt ve birde memtestten geçerse tamam muhtemelen.
Luvyan dedi: Sorun olmaz profile kısmına göz at oradan frekansı kontrol et düşük kalıyorsa elle yukselticeksin sadece. Genişletmek için tıkla... Sistem sorunsuz acildi. 7200 mt/s ve cl34 cpu z ve bios gosteriyor. Occt ve birde memtestten geçerse tamam muhtemelen.