Extruder tık tıklaması

0M42

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, extruder da tık tık tık ses oluyor o esnada gözlemlediğimde extruder dişlisi filament üzerini kazıyor. Zaten küçük küçük filament parçaları kopuyor. Sanki filamenti itemiyor üzerinde patinaj çekiyor gibi. Baskıya başladıktan bir müdden sonra yapıyor bunu (üst katmanlarda) tık lama başladıktan sonra katmanda eksik çıkıyor doğal olarak.

Sıcaklığı kademeli olarak 230 dereceye kadar arttırdım işe yaramadı, extruder tansiyon yayını sıktım/gevşettim yine çözüm olmadı, akışı kademeli olarak %75'e kadar düşürdüm yine bir şey değişmedi. Extruder kalibrasyonunu kontrol ettim bir problem görünmüyor.

Elimde başka bir markanın iki farklı renk filamenti var ikisinde de böyle bir sorun yaşamıyorum. Yeni aldığım ve ilk kez kullandığım filamentte bu sorunu yaşıyorum. Tavsiyeleriniz ne olur sizce ne yapmak gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Microzeyin turuncu pla modeli basarsam basayım baskının %15-20 sinden sonra bu sorunu yaşıyorum. Microzeyi çıkarıp cctree takıyorum sorunsuz bir şekilde direk ekstrude etmeye başlıyor. Yazıcım printrbot direk drive.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…