Exvega Andromeda 2025 modelini satın aldım, sanırım 2. haftanın sonlarındayız. Deneyimlerimden size bahsetmek istedim.
Kurulum
Exvega Andromeda 2025 modelini kurmak bana çok zor geldi, üst koltuk ve oturak kısmını birleştirmek tek başına yarım saatimi aldı çünkü parçalar tam olarak birbirine oturmuyor gibiydi sanki. Sırt kısmının sol ve sağ kısımlarını monte ederken ters yönden bana doğru birinin sırt kısmını iteklemesi gerekti aşırı zorlandık. Koltuğu belki sağlıksız monte ettim ama görünürde gayet iyi görünüyor. Sırt kısmı dışında kurulum gayet basit ve açıklayıcı.
Yastıklar ve Masaj
Yastıkları gayet rahat buldum, bel yastığına merakımdan masaj özelliği koymuştum. Hiçbir işe yaramıyor, sadece titreşim belki kan akışına iyi gelir ama anlatacağım şeyi okuduktan sonra umursar mısınız bilemem.
Öncelikle bu yazıyı yazmadan 30 dakika önce, titreşim yapan cihazı söktüm çünkü ciddi bel ağrılarım olmaya başladı.(titreşim özelliğini kullanmıyordum.)
Cihazı söktükten sonra belim çok rahatladı, çünkü vibrasyon yapan cihaz yuvarlak bir top gibi ve eğer geriye sağlam yaslanırsanız fark etmeseniz de kemiğinize baskı yapıyor, ciddi ağrılara sebep olabiliyor ve sağlığınıza kötü etki yaratabilir.
Kalite ve Ergonomi
Koltuğun/sandalyenin yapısı, kumaşı ve iskeleti çok kaliteli ve güzel tasarlanmış. Uzun yıllar rahatça kullanabilirsiniz, mekanizmaları sökmeden yağlayabilir ve bakım yapabilirsiniz.
Tamamen çelik yapıda olan(benim koltuğum, diğerlerini bilmiyorum.)Bu koltuğun tek kötü yanı ağır olması ki çelik kardeşim daha ne istiyorsun derler adama.(kendi kendime laf sokuyorum deli değilim.)
Yatarken çok iyi taşıyabilir, düşmeye çalışmazsanız asla düşmezsiniz. Koltuğun sallanma özelliği mevcut, otururken kendinizi ileri geri sallayan biriyseniz veya koltukta hareket ediyorsanız sizi rahatsız etmeyecektir ve daha rahat oturmanıza katkı sağlayacaktır. Koltuğun süngerleri bana çok rahat geldi, oturma kısmı biraz sert kimine göre rahatsız kimine göre rahat gelir. Sert dediğime bakmayın, içine gömülmüyorsunuz yani bundan bahsediyorum.
Parasına değer mi derseniz, yani... Masaj özelliği gibi özellikleri seçmezseniz evet değer, çünkü para tuzağı.
Kargo
Aras Kargo ile 2 günde geldi, sağlamdı.